Vesti

Martovske bebe dobile auto sedišta od gradske uprave

Sremska Mitrovica – Auto sedišta kao poklon Grada i Saveta za bezbednost saobraćaja dodeljena su roditeljima mitrovačkih beba, koje su rođene u martu. Ovo je nastavak akcije povećanja bezbednosti najmlađih sugrađana u saobraćaju.

Gradska uprava Sremska Mitrovica kao i prethodnih meseci od početka ove godine poklanja auto sedišta svim roditeljima novorođenih beba. U Gradskoj kući organizovana je dodela auto sedišta roditeljima mitrovačkih beba, rođenih u mesecu martu 2022. godine.

Vitomir Obrenčević načelnik Gradske uprave za saobraćaj i inspekcijske poslove kaže: „Grad Sremska Mitrovica nastavlja i ovaj mesec sa akcijom podele auto sedišta za naše najmlađe sugrađane koji su rođeni tokom prethodnog meseca. Trenutno smo podelili 36 sedišta, svima je jasno, u vreme kada je povećan intanzitet saobraćaja, koliko je bitna bezbednost dece. Sedišta koja su podeljena su sedišta vrhunskog kvaliteta i mogu se koristiti do 36 kg telesne mase dece dakle za više godina upotrebe. Svakog narednog meseca Grad će nastaviti zajedno sa Agencijom za bezbednost saobraćaja na putevima ovu akciju. Cilj je da podelimo što više sedišta, za svu novorođenu decu na teritoriji Grada Sremske Mitrovice.”

Robert Kenić iz Laćarka, jedan je od roditelja bebe koja je dobila auto sedište. Inačeje otac dvoje dece i zahvalio se na poklonu.

„Treba imati bezbednost u autu radi dece, radi policije koja zaustavlja na putu, ali najviše zbog dece, bezbednost, pojas i sigurnost. Moja supruga i ja smo u martu dobili drugo dete. To što smo dobili auto sedište na poklon će nam puno značiti jer ćemo uskoro krenuti sa detetom napolje,” rekao je srećni otac Robert Kenić.

Podela se organizuje početkom svakog meseca, za sve roditelje malih Mitrovčana rođenih u prethodnom mesecu.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042