Vesti

Laćarak dobija semafor najnovije generacije

Laćarak – Semafor koji je postavljen na raskrsnici ulica 1. novembra – Železniča – Školska u Laćarku je iz najsavremenije generacije semaforske opreme.

Radom semafora upravlja mikroprocesorski semaforski kontroler koji ima fiksni i detektorski režim rada koji se ostvaruje pomoću detektora koji se nalaze u asfaltu i pešačkih tastera.

Detektori koji su postavljeni u asfaltu, sa sporednih puteva, imaju funkciju da najave vozila sa sporednog pravca i da osiguraju promenu režima rada semafora tako da zaustave vozila na putu sa prvenstvom prolaza i osiguraju bezbedno uključenje vozila sa sporednih pravaca.

Pešački tasteri imaju funkciju da najave da se na pešačkom prelazu nalaze pešaci i da se očekuje zaustavljanje vozila i slobodan i siguran prelaz pešaka preko pešačkog prelaza na glavnom pravcu.

Semaforske lanterne su izrađene u LED tehnologiji tako da obezbeđuju maksimalnu energetsku efikasnost i vidljivost u svim vremenskim uslovima.

Osim semafora, Laćarak je dobio i nova autobuska stajališta, a deo Pinkijeve ulice koji Laćarci zovu „erazije”, dobio je novi asfalt. Parterno je uređen i centar Laćarka – postavljeno novo dečije igralište, rekonstruisana fontana, urađena rasveta, biodekoracija, asfaltiran parking ispred zdravstvene ambulante.

Najava događaja

08okt20:0021:30U nedelju koncert na Žitnom trgu

10okt16:0020:00Trener svetske atletske šampionke Femke Bol drži predavanje u Sremskoj Mitrovici

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8625117.2141117.5657