Vesti

Izložba „U susret uskršnjim praznicima” kao podrška udruženjima

Sremska Mitrovica – Prodajna izložba „U susret uskršnjim praznicima” održana je u Gradskoj kući. Već tradicionalno, bili su izloženi ručni radovi članova gradskih udruženja koja se bave kreativnim radom i sarađuju sa Gradskom upravom.

Izložbu je organizovala Gradska uprava za socijalnu, zdravstvenu i zaštitu životne sredine uz podršku GIZ-a, a u cilju davanja podrške svim udruženjima koja se bave kreativnim radom. Među učesnicima ove akcije bili su učenici ŠOSO „Radivoj Popović” i OŠ „Boško Palkovljević Pinki”.

Kako je rekao Dražen Riđošić načelnik Gradske uprave za socijalnu i zaštitu životne sredine: „Cilj izložbe je davanje podrške svim udruženjima koja se bave kreativnim radom, a s obzirom da se radi mahom o udruženjima osoba sa invaliditetom, na taj način se povećava i njihova vidljivost u društvu. Lepo je što smo danas ovo organizovali zato što su tu i osnovci, pretežno da se druže i zaista su srećni. Grad je vrlo ponosan na sve njih i uvek ćemo biti u njihovoj službi, tu smo da njima pomognemo i da ih učinimo srećnim. Ova udruženja građana su u 2022. godini učestvovala na našem konkursu za dobijanje bespovratnih sredstava iz budžeta grada i imamo veliki broj njih, što ukazuje da zaista dobro radimo svoj posao. Na ovaj način utičemo na vidljivost članova udruženja i njihovu inkluziju u naše društvo. Čestitam ovom prilikom i Međunarodni dan Roma koji se održava svakog osmog aprila u godini”.

U akciju se uključila i OŠ „Boško Palkovljević Pinki”, učiteljica Zdenka Gospavić sa svojim učenicima.

„Đaci kroz izložbu nisu samo dobili uvid u to kako je učestvovati u manifestaciji takvog tipa, već su se upoznali i sa različitostima ljudi iz njihovog okruženja, a u cilju razvijajnja empatije i razumevanja, koje je potrebno maloj deci. Sa nama su došli i četvrtaci, naši drugari koji već imaju neko iskustvo čiji su radovi izloženi”, rekla je Zdenka Gospavić učiteljica u „Pinkijevoj” školi.

Članovi Udruženja „Autizam govori srcem” izložili su svoje radove. Ovo je bila prilika da pokažu šta je to čime se bave i na koji način iskazuju svoju kreativnost.

Mirjana Malbašić u ime tog Udruženja kaže: „Drago nam je što učestvujemo na izložbi koju organizuje Gradska uprava za socijalnu zaštitu, koja nam izlazi u susret i pomaže nam iz godine u godinu da održimo naše radionice i da nastavimo sa našim programom. Dugo nije bilo prilike da izlažemo, zaista nam je ovo danas jako lepa prilika da pokažemo šta smo sve radili za ovo vreme i da dobijemo neku povratnu informaciju od naših sugrađana, kako se to njima dopada.”

Iz Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih podržali su izložbu i tom prilikom predstavili svoje radove nastale u okviru radionica koje sprovode sa svojim članovima.

Predstavnici njihove organizacije takođe su mišljenja da dugo vremena nije bilo okupljanja invalidnih osoba na ovakav način, a sad su se stekli uslovi da imaju mogućnost da pokažu šta rade i čime se bave.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291