Vesti

Šahovski turnir za decu

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica, Gradska uprava za kulturu i sport, Sportski savez grada Sremska Mitrovica i Dunav osiguranje Sportske igre mladih domaćini su velikog šahovskog turnira za decu.

Šahovski turnir za decu održan je danas u Osnovnoj školi „Jovan Popović” u okviru Sportskih igara mladih za decu uzrasta 2007. i 2011. godište, u organizaciji Sportskog saveza Grada  Sremska Mitrovica.

Kako je rekao Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica: „Ovaj turnir održava se u sklopu jedne dobro poznate velike akcije Sportskog saveza, a to je 100 dana sporta u našem gradu, dakle svaki dan takmičenje. Mi nastavljamo u istom ritmu, jedini grad u Srbiji jedini sportski savez u Srbiji koji će četiri meseca svakoga dana održavati takmičenja za decu. Sva takmičenja su besplatna i u njima će učestvovati svako dete sa teritorije Grada Sremska Mitrovica čiji roditelj potpiše saglasnost da mu dete učestvuje. Takmičarima danas želim puno kvalitetnog i lepog šaha, druženja, osmeha i da im sport bude način života, a šah je pored sporta i velika nauka kojoj zaista treba posvetiti život.”

Danas se takmiči oko 100 mladih šahista. Prema njegovim rečima pobednici u svim kategorijama će dobiti majice, osvajači prva tri mesta dobiće medalje, a osvajači prva dva u svakoj kategoriji putuju na državno prvenstvo Sportskih igara mladih.

„Danas prisustvujete velikom regionalnom šahovskom takmičenju. Takmičenje se organizuje za dečake i devojčice u dve uzrasne kategorije 2007. godište i mlađi 2011. godište i mlađi, dakle imaju četiri grupe u te četiri kategorije. Pobednici tačnije prva dva mesta odlaze na veliko državno prvenstvo i igra se u pet partija tj. pet kola na tempo igra od 15 minuta po igraču,” rekla je Zorana Jakovljević, stručni saradnik Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

Poželela je svim takmičarima, igračima i ovim putem puno sreće, puno uspeha i pre svega lepog druženja.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042