Vesti

Ravnje i Laćarak: Ministar Udovičić uručio sportske rekvizite

Ravnje/Laćarak – Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Vanja Udovičić, posetio je danas Ravnje i Laćarak. Zajedno sa ministrom u poseti je bio i pokrajinski sekretar za sport Dane Basta.

Prilikom posete Osnovnoj školi „Triva Vitasović Lebarnik” u Laćarku ministar Udovičić je uručio sportske rekvizite. Mali Laćarci su dobili nove golove, koševe i lopte za košarku, odbojku i rukomet. Ministar je izrazio zdvoljstvo što je ponovo u Sremskoj Mitrovici jer minimum jednom godišnje dolazi kod nas kako bi ostvario pravu komunikaciju sa sportistima i predstavnicima lokalnih vlasti o aktuelnostima u sportu.

„Želja svih nas i Pokrajinskog sekretarijata ali i Ministarstva omladine i sporta je da vidimo sa kojim izazovima se suočava lokalna uprava u ovim oblastima i da zajedničkim snagama unapredimo položaj mladih i poboljšamo položaj sportista. Želim da se zahvalim gradonačelnici koja je kroz svoje delovanje, postupke, kroz budžet koji je opredelila za omladinu i sport, a to je 280 miliona dinara ili 7,5% gradskog budžeta, pokazala koliko su joj važni mladi ali i sport uopšte. To pokazuje da Sremska Mitrovica kroz svoje delovanje itekako vodi računa o ovim oblastima. Mi sa pokrajinskog i republičkog niova zajedno sa gradonačelnicom želimo da taj procenat poboljšamo kroz zajedničko ulaganje, da mladima pokažemo koliko je važno da svi zajedno timski ulažemo u lokalnu zajednicu i da poboljšamo njihov položaj. Mitrovica je definitivno grad mladih ali i grad sporta, po sportskim rezultatima, vrhunskim našim sportistima ali i po odnosu gradonačelnice, gradske uprave i pokrajinskog sekretarijata koji kroz ulaganje i sistemsko delovanje pokazuju da u narednom periodu želimo još bolje rezultate i da sportisti Sremske Mitrovice pronose slavu ovoga grada”, rekao je ministar Vanja Udovičić.

Ovo je treća škola u Sremskoj Mitrovici koja je dobila sportski opremu, sportske rekvizite u prethodne tri godine. Ministar je izrazio želju da svaka osnovna škola ima adekvatne uslove za bavljenje fizičkim vaspitanjem, dodavši da su upravo fiskulturne sale mesta gde treniraju i lokalni sportski kolektivi, te na ovaj način i njima pomažu. Nada se da će novi golovi, koševi, lopte i mreža za odbojku pomoći i profesorima, nastavnicima i deci da imaju još bolje uslove i lokalnim sportskim klubovima da ostvaruju još bolje rezultate.

Svetlana Milovanović gradonačelnica sa saradnicima dočekala je delegaciju i zahvalila se na današnjoj poseti i donaciji: „Zahvalila bih se prvenstveno ministru Vanji Udovičiću i Pokrajinskom sekretarijatu za sport na današnjoj poseti, na poklonima koje su doneli. Ovo je samo jedna od mogućnosti zajedničke saradnje, a lokalna samouprava Sremske Mitrovice sarađuje i sa republičkim i sa pokrajinskmi nivoima vlasti, ovo danas je samo jedan od dokaza da to. Nadam se da će se ova naša saradnja i ubuduće odbijati ovako. Sada smo u Osnovnoj školi „Triva Vitasović Lebarnik” u Laćarku gde su deca, učenici ove škole dobili i opremu i rekvizite kako bi se školski i omladinski sport što bolje razvijao, a takođe i Fudbalski klub iz Ravnja koji je svakako to zaslužio. Iskreno se nadam da ćemo ovakvu saradnju nastaviti i ubuduće.”

Ministar Vanja Udovičić podelio je sportsku opremu članovima Fudbalskog kluba„Zeka Buljubaša” u Ravnju. Imao je priliku i da razgovara sa predstavnicima lokalnog kluba o važnosti daljeg razvoja sporta i sportske infrastrukture i načinima za unapređenje sistema sporta na lokalu.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998