Vesti

Prehrambeno-šumarska i hemijska škola obeležila Svetski dan vode

Sremska Mitrovica – Svetski dan vode 22. mart, nizom aktivnosti obeležila je Prehrambeno-šumarska i hemijska škola. Najavljeno je i otvaranje smera dualnog obrazovanja, prehrambeni tehničar.

Prva u nizu aktivnosti kojojm se obeležava Svetski dan vode je tribina o vodi koji su organizovale profesorice stručnih predmeta Prehrambeno-šumarske i hemijske škole zajedno sa Gradskom upravom za obrazovanje.

Kako je rekla Biljana Kovačević direktorica te škole: „Voda je jedinjenje koje je od svih jedinjenja najvažnije za svako živo biće, prema tome, trebalo bi da svest o značaju i čuvanju vode kod dece u svakom momentu razvijamo. Prehrambeno-šumarska i hemijska škola kroz svoj obrazovni profil prehrambeni tehničar obrazuje učenike da vrlo odgovorno i na pravi način sa svojim kompetencijama mogu da proizvedu kvalitetnu vodu, da učestvuju u tehnološkom procesu, a isto tako u laboratorijskom radu da odrede mikrobiološki i hemijski i sastav vode u svakom momentu. Naša škola će kroz svoje radionice u toku ove nedelje zajedno sa svojim maturantima ugostiti učenike osnovnih škola i pokušati da im na najjednostavniji način, kroz laboratorijske vežbe, kroz mikrobiološke analize i one najjednostavnije radionice ukaže na značaj vode. Voda je život, prema tome treba da svest o očuvanju vode bude uvek na visokom nivou”.

Smer prehrambeni tehničar u poslednjih dve godine nailazi na jako veliko interesovanje poslodavaca prerade hrane, prema njenim rečima, zato što oni mogu da rade u svakom području, odnosno u svakoj tehnologiji koja je zastupljena u Sremu. U poslednje dve godine postoje poslodavci koji su spremni da uđu i u dualno obrazovanje. Upravo su akreditovani znači u prethodnih dve nedelje su podneli svoje prijave za to tako da će vrlo brzo naša škola imati i u tom području rada dualno obrazovanje.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8146117.1661117.5176