Vesti

Osmomartovski pokloni predškolaca majkama

Sremska Mitrovica – Deca Predškolske ustanove „Pčelica” obeležila su Dan žena prigodnim aktivnostima na gradskom trgu, posetom gradonačelnici i gradskoj upravi za obrazovanje i porodilištu. Osmomartovski pokloni predškolaca bile su čestitke koje su sami izradili.

Naši najmlađi sugrađani, deca Predškolske ustanove „Pčelica” iz Objekta „Đurđevak” posetili su gradonačelnicu Svetlanu Milovanović, povodom 8. marta – Dana žena. Tom prilikom uručili su joj poklone, koje su sami napravili, čestiku i cveće.

Gradonačelnica je ugostila mališane u Gradskoj kući, na prigodnom prijemu, zajedno sa svojim saradnicama. Tako je ovaj internacionalni praznik kojim se slave ekonomska, politička i društvena postignuća žena, obeležen na najlepši način uz dečje osmehe i pesmice.

Povodom Međunarodnog dana žena gradonačelnicu je posetila i „mala” gradonačelnica Marija Majstorović.

Osmi mart kao praznik posvećen ženama, bio je inspiracija za dečje radove koje su predškolci delili svojim mamama, bakama, tetkama, strinama na Trgu Ćire Milekića. Deca su bila srećna, ne samo kada uruče poklone, nego i dok su ih sama pravila za drage osobe.

Marina Đorđević pomoćnica direktorice Predškolske ustanove „Pčelica” rekla je: „Na ovaj lep praznik, praznik žena, deca iz naše predškolske ustanove izašla su na trg kako bi svim ženama, majkama, bakama poklonila svoj mali produkt u koji je utkano mnogo ljubavi i pažnje kako bi im izmamili osmeh na lice. Cilj nam je da decu naučimo darivanju i plemenitosti, naravno ne samo danas, nego i svaki drugi dan. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje smo danas realizovali u okviru naše ustanove, jedna od njih poseta gradonačelnici, gradskoj upravi za obrazovanje. Deca iz sela Martinci sa svojom vaspitačicom otišli su posetu porodilištu, kako bi majkama i budućim majkama današnji dan ulepšali ali i svim ostalima na odeljenju. Napomenula bih i da se vaspitačica iz Kuzmina sa svojom decom i roditeljima priključila humanitarnoj akciji za malog Stefana koja je bila prošlog vikenda. Napomenula bih još da su deca iz Laćarka izašla na svoj trg, da su deca iz Mačvanske Mitrovice svoje majke i bake dočekala na mostu.”

U aktivnostima na centralnom gradskom trgu učestvovala su deca najstarijih grupa iz objekata „Maja”, „Bubamara”, „Leptirić”, „Đurđevak” i „Maslačak”. Čestitke ukrašene dečjim ručicama predstavljaju ljubav iskazanu na kreativan način.

Ove godine praznik je obeležen pod sloganom „Sve na svetu rodila je majka”, napomenula je Jelena Kočijašević vaspitačica Predškolske ustanove „Pčelica” i dodala da ovaj praznik obeležavaju tokom meseca marta i raznovrsnim radionicama. Tokom aktivnosti u vrtiću, deca su napravila i poklone koje danas dele svojim mamama, bakama, tetkama.

Danas  su mitrovački predškolci proslavajući Dana žena, sa vaspitačaicama, izašli na trgove i poklanjali svoje radove mamama, bakama, svim ženama koje su prolazile.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042