Vesti

Obeležen Svetski dan bubrega u Opštoj bolnici

Sremska MItrovica – Danas se širom sveta obeležava 10. mart – Svetski dan bubrega. Hronična bolest bubrega je veoma česta – 1 od 10 odraslih ljudi širom sveta je ima, a ako se ne otkrije i ne leči, može biti smrtonosna. Rano otkrivanje omogućava zbrinjavanje i lečenje bolesti kako bi se sprečila smrtnost. Ove godine, fokus je na naporima da se poveća informisanost i svest o zdravlju bubrega.

U odeljenju hemodijalize Opšte bolnice Sremska Mitrovica, ovaj dan obeležen u saradnji sa gradskim Udruženjem bubrežnih invalida, druženjem i prigodnim koktelom, a u skladu sa važećim epidemiološkim merama.Prisutnima je podeljen je novi broj časopisa „Nefro”, a večeras će biti organizovano druženje u bilijar klubu.

Predsednica Udruženja i medicinska sestra u odeljenju hemodijalize Violeta Srbljanin, zahvalila je, pre svega, svim zaposlenim lekarima i medicinskim sestrama i tehničarima bolnice koji ovde rade, na istrajnosti i požrtvovanju u lečenju dijaliznih pacijenata, naročito za vreme trajanja epidemije Kovid 19 virusa, i naglasila da je tokom protekle dve godine urađeno oko 31.300 dijaliza, a od tog broja preko 5.000 dijaliza pacijenata sa potvrđenim korona virusom.

„Bez pomoći društvene zajednice i pojedinaca bilo bi teško obezbediti bolje uslove i konfor za pacijente, te se na današnji dan zahvaljuemo svima koji pomažu: Grad Sremska Mitrovica obezbedio te televizore, Opština Šid dva klima uređaja, zajednica Mormona tri kreveta sa dušecima, aspiratore, defibrilatore, monitore, dizalice, 100 kompleta posteljine, kompanija Elmer obezbedila je vagu za merenje telesne težine, a Adventistička crkva instalacioni propratni materijal” – izjavila je Violeta Srbljanin.

Obeležavanju Dana bubrega, ispred menadžmenta mitrovačke bolnice, prisustvovala je Gordana Pavlović, glavna sestra i tom prilikom podsetila da je edukacija zaposlenih jedna od najvažnijih karika za uspešno vođenje i lečenje dijaliznih pacijenata, čemu ustanova posvećuje posebnu pažnju. Čestitala je zaposlenima na izuzetnom naporu u savladavanju novih protokola u radu sa kovid pacijentima, u nadi da će takva posvećenost ostati u svima koji ovde rade.

Drage gošće danas su bile  Slađana Mirčeta i Milica Živanović ispred gradske Uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine.

Najava događaja

13jul17:0023:00Noćni bazar u Gradskom parku

14jul21:0022:30Koncert Željka Vasića na gradskoj plaži

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.6932117.0443117.3954