Vesti

Mitrovica otvara agrobisnis inkubator 

Novi Sad – Prvi agrobiznis inkubator namenjen malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima koja se bave prerađivačkom delatnošću biće otvoren u Sremskoj Mitrovici. 

Tim povodom je u Pokrajinskoj vladi potpisan ugovor o osnivanju Agrobiznis inkubatora Sremska Mitrovica, čiji su osnivači Razvojna agencija Vojvodine, Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, Poljoprivredna stručna služba „Sremska Mitrovica“ i Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu. 

Inicijativu za pokretanje ovog inkubatora pokrenuo je Savet za koordnicaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine, sa potpredsednikom Pokrajinske vlade Brankom Ćurčićem na čelu. 

Potpredsednik Ćurčić je naglasio da je Savet prepoznao potrebu za pokretanjem agrobiznis inkubatora, čiji je cilj razvoj malih i srednjih poljoprivrednih proizvođača, podsticanje prerade poljoprivrednih proizvoda i efikasniji nastup na tržištu. 

Direktorka Agencije za ruralni razvoj Dušica Pavlović, u ime jednog od osnivača, zahvalila se Pokrajinskoj vladi na inicijativi, naporima i finansijskoj podršci pri osnivanju agrobiznis inkubatora. Prema njenim rečima, Mitrovica je bogat poljoprivredni kraj i od izuzetnog je značaja da se preko jedne ovakve institucije našim poljoprivrednicima, koji se bave prerađivačkom delatnošću, omogući da na jednom mestu pronađu odgovore na sva pitanja – od registracije, preko marketinga i brendiranja proizvoda, do nastupa na tržištu, sa zajedničkim ciljem da ostvare što bolje rezultate. 

Osnivači su predstavnici sva tri nivoa vlasti, a Agrobiznis inkubator treba da postane referentni centar za razvoj agrobiznisa u Sremu i Vojvodini. 

Inkubator će se radom početi u narednim mesecima, nakon uređenja prostorija i sale za prezentacije u zgradi Poljoprivredne stručne službe, za šta su sredstva obezbeđena od strane Pokrajinske vlade. 

Najava događaja

Current Month

25jul11:0012:00Radionica „Nasmejana ajkula”

25jul21:0022:23LETNJI BIOSKOP: Velika avantura mačke Ru

26jul19:0020:00Mađioničar Volare

26jul21:0022:45LETNJI BIOSKOP: Za danas toliko

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7168117.0680117.4192