Vesti

Javna česma ponovo u funkciji

Sremska Mitrovica – Na inicijativu građana, Mesna zajednica Sutjeska u saradnji sa firmom „Aquaplan”, izvela je radove na revitalizaciji arterske česme na uglu ulica Miloša Obilića i Žrtava fažizma.

Miloš Madžić organizator aktivnosti Mesne zajednice „Sutjeska” rekao je tim povodom: „Od vajkada su javne česme bile stecište ljudi i to ne samo zbog, kako se u narodu kaže, žive vode, već i zbog druženja i razgovora. Nažalost, naša česma je u jednom trenutku presušila i u potpunosti izgubila svoju funkciju, ali zbog brojnih molbi građana mesnih zajednica Sutjeska i Nikola Tesla na čijoj granici se nalazi česma, mi smo odlučili da joj vratimo stari sjaj, što smo i uspeli zahvaljujući donaciji našeg sugrađanina koji je obezbedio dolazak firme za bušenje bunara”.

Česma nije bila u funkciji od 2005.godine, a sada će raditi u kapacitetu 30 litara po minuti.

Ova vest obradovala je stanovnike pomenutih mesnih zajednica, a među njima i Nikolu Gvozdenovića koji je kratko rekao da se nada da će česma, sada kada je ponovo u funkciji, ponovo biti mesto okupljanja i susreta Mitrovčana.

Mole se građani da u narednih nedelju dana česmu ne koriste dok se ne iščisti od mulja i taloga, i dok se ne obave potrebne analize vode.

Najava događaja

14jan(jan 14)16:0019mar(mar 19)15:00Raspisan pesnički konkurs „Mašta i snovi”

11feb20:0021:00DRŽAVNI POSAO: Velika seoba arhivatora

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.9701117.3221117.6741