Vesti

Intenzivni radovi na uređenju vikend naselja Šuljamačka glavica

Šuljam – U toku su radovi na uređenju vikend naselja Šuljamačka glavica, nasipanjem grebanog asfalta u dužini od 3 kilometra, čiji je izvođač Srem put Ruma.

U poslednje vreme svedoci smo brojnih medijskih napisa  o sve većoj zainteresovanosti i potražnji placeva i vikendica za kupovinu, posebno u blizini Fruške gore i to na lokacijama koje pružaju mogućnost za odmor i boravak u prirodi. Da je Šuljam jedna od takvih lokacija uverili smo se ovih dana, gde se intenzivno radi na uređenju vikend naselja Šuljamačka glavica.

„I nas u Šuljmu je prilično iznenadila sve veća zainteresovanost ljudi da baš na ovom mestu, koje je poznato po tome što je još Marko Aurelis Probus, za vreme Rimskog carstva, 280. godine zasadio prvu vinovu lozu, pronađu svoju oazu mira i zdravog života, te smo nakon razgovora sa meštanima Šuljma i Šuljamačke glavice, došli do zaključka da je neophodno stvoriti sve dodatne uslove za normalno funkcionisanje života. U tom smislu, krenuli smo sa radovima na nasipanju puta, koji su od vitalnog značaja kada govorimo o saobraćnoj komunikaciji i povezivanju sa selom”, ističe Danijel Veselinović, predsednik Saveta MZ „Šuljam” i napominje da će u skorije vreme biti rešeno i napajanje naselja električnom energijom, kao i rešavanje vodovodne mreže, jer je ubrzano naseljavanje ovog dela dobra prilika i za razvoj turizma, koja se ne sme propustiti.

Veselinović još dodaje da je posebno zahvalan ministru Branislavu Nedimoviću, koji je takođe razgovarao sa meštanima u jednoj od poseta Šuljmu i podržao ideju oko realizacije svih predloženih ideja da se, po pitanju infrastrukture, započnu svi neophodni radovi, kako svi oni koji su ovde  nastanjeni imali  uslove za bolji i kvaliteteniji život.

Do kraja godine, u planu je i izgradnja puta na relaciji Šuljam – Grgurevci, u dužini od 3 kilometra.

Najava događaja

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142