Vesti

Grad za bezbednost dece u saobraćaju

Sremska Mitrovica – Nastavljena je akcija Grada i Saveta za bezbednost saobraćaja u kojoj je danas pobeljeno još besplatnih auto sedišta roditeljima mitrovačkih beba. Pokloni su namenjeni bebama rođenim u februaru 2022. godine.

Od prethodnog meseca ove godine, Grad Sremska Mitrovica započeo je jednu zanimljivu akciju, prema rečima Petra Samardžića, zamenika gradonačelnice, koja je namenjena našim najmlađim sugrađanima. Reč je o dodeli auto sedišta kao poklon Grada svim bebama koje su se rodile i koje će biti rođene tokom 2022. godine.

Cilj ove akcije jeste jedna od mera pronatalitetne politike Grada Sremska Mitrovica ističe Petar Samardžić i dodaje: „Koja za cilj ima i povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju najmlađih, samim tim i najugroženijih, najnezaštićenijih učesnika. Akcija se sprovodi u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja Grada Sremska Mitrovica čijim radom koordinira republička Agencija za bezbednost saobraćaja. Njihovi bili su danas prisutni na uručenju auto sedišta. Tokom februara u Sremskoj Mitrovici rođene su 44 bebe, iskoristio bih priliku da čestitam roditeljima i pozvao bih sve ostale roditelje koji smatraju da ispunjavaju pravo na ovaj poklon Grada, a iz bilo kog razloga nisu se našli na ovom spisku za uručenje danas, da se obrate Gradskoj upravi za opšte i zajedničke poslove. Imali smo slučajeva da su se majke porodile van teritorije Grada Sremska Mitrovica, u porodilištu u Novom Sadu, u Beogradu i ostalim mestima, jako teško dolazimo do takvih kontakata, tako da bih sve njih zamolio da se jave, kako bismo proverili podatke i kako nijedna mitrovačka beba ne bi ostala uskraćena za ovaj poklon Grada.”

Brojevi telefona na koje roditelji mogu se nalaze na veb stranici Grada. Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja inicirao je saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja koja je danas ovom prilikom održala prezentaciju o pravilnoj upotrebi dečjih auto sedišta i uopšte o bezbednosti u saobraćaju.

„Sama potreba odnosno obaveza da se dečija auto sedišta stalno koriste prilikom vožnje je jedan od osnovnih uslova bezbednog prevoženja dece kao putnika. Ukoliko roditelj samo ima dečje auto sedište, a ne koristi ga na pravilan način to nije dovoljna garancija da u slučaju saobraćajne nezgode dete može da prođe bez nekih većih povreda, odnosno da kažemo gorih posledica. U tom smislu želimo da zahvalimo Savetu za bezbednost saobraćaja Sremske Mitrovice kao i Gradu Sremska Mitrovica koji su prepoznali značaj ove aktivnosti i nadamo se da će se u budućem periodu nastaviti saradnja kako bismo zajednički doprineli tome da se unapredi stanje bezbednosti saobraćaja na području teritoriji cele naše države”, rekla je Jelena Aksentijević iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Auto sedišta će se ove godine poklanjati početkom svakog meseca, za sve bebe rođene u prethodnom mesecu. Podela u Gradskoj kući održana je danas kako bi pokloni pripali mitrovačkim bebama rođenim u februaru.

Dejan Marković je kako kaže, presrećan deda prve unuke Andreje Ilić i došao je da u njeno ime preuzme sedište: „Prvo bih hteo da se zahvalim Gradu Sremska Mitrovica na ovom lepom gestu. Dodela ovih sedišta će stvarno mnogima značiti, kako roditeljima, tako i samoj deci. Sedišta su izuzetno kvalitetna i sertifikovana što se tiče bezbednosti. Još jednom hvala.”

Svim prvorođenim bebama Grad pruža i novčanu podršku od 30.000 dinara, uz podršku sa republičkog nivoa u iznosu od 300.000 dinara jednokratno.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929