Vesti

Dve nove fabrike u radnoj zoni Jezero

Sremska Mitrovica – Počeli su radovi na izgradnji dve nove fabrike u radnoj zoni Jezero, zahvaljujući preduzimljivosti lokalne samouprave, navode investitori. Kompanija „Belt” iz Kraljeva otvara pogon za proizvodnju armaturne mreže, a „Alex inženjering i građevinarstvo” ovde će praviti filtere za pročišćavanje vode.

Radovi na izgradnji dve nove fabrike u punom su jeku. Kompanija „Belt” iz Kraljeva koja se bavi proizvodnjom i trgovinom proizvoda od betonskog gvožđa u Sremskoj Mitrovici otvara pogon za proizvodnju armaturne mreže. Pored nje, niče još jedna fabrika Kompanije „Alex inženjering i građevinarstvo” firme koja se bavi proizvodnjom bazenske opreme i tehnike, odnosno filtera za prečišćavanje voda u bazenskim sistemima.

Radove u radnoj zoni Jezero, na Jaračkom putu, obišao je Petar Samardžić zamenik gradonačelnice i tom prilikom izjavio: „Industrijska zona Jezero postala je veliko gradilište o čemu svedoče mašine i kranovi koji užurbano rade već nekoliko dana na izgradnji dve nove fabrike u Sremskoj Mitrovici. Gradi se fabrika Kompanije „Belt” i u prvoj fazi planiraju zapošljavanje oko 30 radnika. Odmah pored njih je i kompanija „Alex inženjering i građevinarstvo” koja takođe planira zapošljavanje nekih 30 radnika u prvoj fazi i već u narednoj fazi novih 50 radnika. To su domaće kompanije, investitori i jedna i druga kompanija planiraju završetak radova na izgradnji fabrike do kraja ove godine, a isto je tako i otpočinjanje procesa proizvodnje do kraja ove godine. „Alex inženjering i građevinarstvo” takođe već planira i proširenje svojih proizvodnih kapaciteta u saradnji sa jednom švajcarskom kompanijom, formirali su holding kompaniju koja se bavi istom delatnošću, a čiju zgradu će izgraditi u narednom periodu odmah pored zgrade koje se trenutno gradi. Grad Sremska Mitrovica se poslednjih godina pokazao kao operativna i efikasna lokalna samouprava koja je stvorila stimulativan ambijent za domaća privredna, privatna ulaganja što je u ovo krizno vreme možda od presudnog značaja, da ne moramo puno da zavisimo od promenljivih uslova i promena na međunarodnim tržištima. Raduje činjenica da će se ovde do kraja godine izgraditi dve nove fabrike, da će se otvoriti nova radna mesta, a raduje i vest da će se do kraja godine i na našem Trgu investitora na Rumskoj malti zavijoriti dve nove kompanijske zastave”

Preduzeće „Belt d.o.o.” bavi se trgovinom betonskim gvožđem, proizvodnjom i trgovinom proizvoda od betonskog gvožđa, još od 1991. godine. Pod imenom „Belt” posluje od 2001. godine, 2013. godine osnovan je ogranak firme u Krnješevcima, a 2021. godine počeli su projekat nove fabrike za proizvodnju armaturnih mreža u industrijskoj zoni Jezero u Sremskoj Mitrovici.

Dušan Beloica u ime u Kompanija „Belt” izrazio je veliko zadovoljstvo saradnjom sa gradskim vlastima tokom ove investicije: „Ovo nam je treća ovakva velika investicija koju pravimo, rešili smo da ova investicija bude u Sremskoj Mitrovici zbog preduzimljivosti lokalne samouprave, zaista su nam ljudi izašli u susret, imali smo više lokacija na kojima smo mogli da napravimoovu fabriku. Planiramo možda u nekom narednom periodu, zavisi od novonastale situacije, da isto ovakvu fabriku napravimo pored, tako da se nadamo da će da bude zaposleno ukupno nekih 70 ljudi. Mitrovačka lokalna samouprava nam je pomogla da lako i brzo rešimo svu papirologiju, ovde je potrebna velika količina struje, imao sam lako rešenu struju dok u ostalim mestima nismo naišli na takav doček. Investicija je negde između 7 i 8 miliona evra sveukupno.”

Od  2020. godine ulažu u nove proizvodne pogone u Kraljevu i Krnješevcima, a od ove godine u našem gradu, gde uz pomoć najsavremenije svetske tehnologije u oblasti proizvodnje armaturnih mreža, binor nosača i obrađenog betonskog gvožđa za kratko vreme postaju lideri na tržištu Srbije i regiona.

Kako je rekla Gorjana Kuzmanovski vođa projekta izgradnje fabrike „Alex inženjering i građevinarstvo” u Sremskoj Mitrovici: „Naša firma se, pored izgradnje akva parkova, bazena i spa-centara, bavi i filtracijom vode, odnosno velikim sistemima za bazensku i vodovodnu proizvodnju tj. pročišćavanje vode. U ovoj fabrici, koju sad gradimo, pravićemo filtere koji će baš upravu to raditi, većina proizvoda se radi za izvoz i u drugoj tranši planiramo da zaposlimo još 50 ljudi. U ponedeljak potpisujemo ugovor za izgradnju još jedne fabrike, pored, sa stranim investitorima, švajcarskom firmom „Aqua Trade Ana”, koja će biti u holdingu zajedno sa našom kompanijom i koja će uspeti ovu celu priču da proširi na viši, evropski i svetski nivo. Izabrali smo Sremsku Mitrovicu kao lokaciju koja je pre svega strateški jako povoljna, drugo, zato što smo imali maksimalnu podršku gradske uprave i jedan domaćinski pristup. Lokalna samouprava nam je, u vreme korone, u najtežim uslovima kad smo krenuli u celu priču, izašla u susret da za kratko vreme podignemo 17 metara iznad zemlje, a samim tim i odgovarajuću infrastrukturu u zemlji. Planirano je da se ovaj objekat završi do kraja godine i da se početkom 2023. godine pokrene proizvodnja. Ako sve bude po planu, uskoro ćemo se videti i na početku nove fabrike, pored ove, koja je holding kompanija švajcarske i naše firme.”

Kompanija „Alex inženjering i građevinarstvo” specijalizovana je za građevinsku operativu. ALEX E&C pruža korisnicima proizvode i usluge projektovanja, nabavke, prodaje, proizvodnje, izvođenja radova, održavanja i servisiranja u oblasti izgradnje bazena, fontana, spa i velnes centara, kao i u oblasti tretmana i filtracije vode, u skladu sa najsavremenijim tehnološkim rešenjima.

https://www.facebook.com/sirmiuminfo.webportal/

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988