Vesti

Druga faza radova na rekonstrukciji „Partizanovog” igrališta

Sremska Mitrovica – Vraćajući stari sjaj „Partizanovom” igralištu u centru grada, nastavljeni su radovi na renoviranju sportskog terena, kako bi ovaj objekat otvorenog tipa ponovo mogao da se koristi za različite vrste sportova, ali i za manifestacije kulturnog karaktera.

Druga faza obnove „Partizanovog” igrališta obuhvata građevinsko-zanatske radove. U toku je postavljanje led rasvete na reflektore i uređenje pomoćnih objekata. Radove je obišao načelnik za kulturu i sport Vasilj Ševo.

„Sredili smo istočnu i zapadnu fasadu zgrade, ofarbali noseće stubove za reflektore, koji će biti postavljeni do kraja nedelje, kada očekujemo da zasija led rasveta na terenu. Za publiku smo obezbedili komfor na tribinama, biće 450 sedećih mesta. U planu je da se na „Partizanu” održava niz kulturnih i sportskih manifestacija. Objekat koji se nalazi u sklopu terena biće prilagođen budućim korisnicima ovog prostora, svlačionice će biti modernizovane. Nakon kompletnog renoviranja i adaptacije, objekat će biti predat Sportskom savezu Grada Sremska Mitrovica, koji organizuje brojne manifestacije. Svaki termin koji bude slobodan poželjno je da se popuni, pre svega mlađom populacijom sa teritorije grada, kako bi ih motivisali da se bave sportom”, rekao je načelnik Ševo.

U prethodnoj fazi radova postavljena je nova podloga na teren, takođe su rekonstruisane i tribine. Vrednost radova je šest miliona dinara, sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Sremska Mitrovica i Pokrajinskog sekretarijata za sport. Za drugu fazu grad je konkurisao na republičkom i pokrajinskom nivou.

Dok traju građevinski radovi, privremeno je ukloljena nova podloga, koja će biti vraćena, po završetku kompletnih radova i spremna za korišćenje.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042