Vesti

Do kuće na selu u šest koraka

Beograd – Ministarstvo za brigu o selu je u Palati Srbija održalo radni sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava povodom drugog javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Sastanku su u ime Grada Sremska Mitrovica prisustvovali Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice i Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj.

Do kuće na selu se kao i prethodne godine dolazi lako, u šest koraka:

1. Podnosilac prijave samostalno pronalazi seosku kuću sa okućnicom, koja je na prodaju;

2. Nakon kontaktiranja prodavca, podnosilac prijave popunjava “Obrazac prijave” i obraća se Agenciji za ruralni razvoj;

3. Stručna lica jedinice lokalne samouprave koja su ovlašćena da izvrše procenu izabrane seoske kuće sa okućnicom, vrše terensku kontrolu nepokretnosti čija ukupna vrednost ne može biti veća od 1.200.000,00 dinara;

4. Terenskoj kontroli prisustvuju kupac (podnosilac prijave ) i potencijalni prodavac. Prodavac treba da se saglasi sa procenjenom vrednosti nepokretnosti i to da navede u izjavi koja je sastavni deo obavezne dokumentacije i koju podnosilac prijave šalje prilikom konkurisanja;

5. Ispunjenost uslova utvrđuju ovlašćena stručna lica u obrascu prijave koji je sastavni deo konkursne dokumentacije i sadrži izjavu koju potpisuje Gradonačelnica;

6. Poslednji korak je da podnosilac prijave šalje Obrazac prijave zajedno sa ostalom prikupljenom dokumentacijom propisanom programom na adresu Ministarstva.

Kabinet gradonačelnice je pripremio radnu grupu sačinjenu od stručnih lica koja će kao i prethodne godine dati maksimalan napor i operativnost, kako bi se i ove godine udomilo što više porodica.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u prostorijama Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, na adresi Svetog Dimitrija broj 6, ili na broj telefona 610-573.

Najava događaja

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988