Vesti

Dečji veseli poligon

Sremska Mitrovica – Manifestacija Veseli poligon u organizaciji Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, Predškolske ustanove „Pčelica” i Saveza za predškolski sport našeg grada  održana je u Poslovno sportskom centru „Pinki”. Učestvovalo je 550 dece uz podršku roditelja i vaspitača.

Ceremoniji otvaranja veselog poligona prisustvovao je veliki broj roditelja i mališana. Skoro svi naši najmlađi sugrađani učestovali su u takmičenju savladavanja prepreka na poligonu. Za sve učesnike organizatori su pripremili i simbolične nagrade.

Zorana Jakovljević predsednica Savez za predškolski sport Grada Sremska Mitrovica kaže da ova manifestacija označava i početak rada tog saveza: „Manifestacija Veseli poligon objedinjuje sve predškolce sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, za ovo takmičenje prijavljeno je 550 dece, tačnije 24 predškolske grupe. Takmičenje podrazumeva poligone u pojedinačnoj konkurenciji za dečake i za devojčice, a poligon je sačinjen od jednostavnih motoričkih zadataka namenjenih njihovom uzrastu koje svako dete može da prođe. Pripremili smo nagrade za sve učesnike, obezbeđene su diplome, a proglasićemo i tri najbrža dečaka i tri najbrže devojčice za njih su uz diplome pripremljeni i simbolični pokloni. Na ovaj način želimo da motivišemo decu da shvate značaj fizičkih aktivnosti i fizičkih vežbi, da ih implementiraju u svoj dalji život, da im stvorimo jednu lepu priču, lepu uspomenu iz predškolskih dana i želimo im puna sreće i smeha na današnjoj manifestaciji.”

Članovi sportskih saveza bili su vredni i kreativni i osmislili poligon spretnosti, a deca i vaspitači Predškolske ustanove „Pčelica” rado su se odazvali pozivu da učestvuju u ovoj manifestaciji. Kako je na predškolskom uzrastu razvoj krupne motorike veoma važan, deca kroz igru razvijaju i svoje senzo-perceptivne potencijale.

„Sportski savez Grada Sremska Mitrovica organizovao je najveću rekreativnu manifestaciju za decu predškolskog uzrasta, mališane od 6 godina, dečake i devojčice sa teritorije Grada Sremska Mitrovica i svih gradskih i prigradskih vrtića. Dakle ukupno 550 učesnika na parketu Poslovno sportskog centra „Pinki” takmiči se u poligonima, svi su pobednici, svi dobjaju diplome, a izdvojićemo troje najboljih među jednakima, one koji budu najbrži u svakoj disciplini. Ovo je veliki praznik sporta, velika pobeda sporta i velika pobeda sportskog saveza. Naša deca, naši klinci imaće i svoju himnu na takmičenjima, himnu će pevati deca članovi hora Ivane Marketanović i to je još jedna naša velika pobeda,” rekao je Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

Najavio je sledeću manifestaciju koja će se održati u PSC „Pinki” u petak, prvog aprila sa početkom u 17 sati i 30 minuta, kada će promovisati sportsku himnu grada u saradnji sa Centrom za kulturu „Sirmijumart”.

„U Veselom poligonu učestvovalo je oko pet stotina dece, što gradskih vrtića, tako i iz Laćarka, Mačvanske Mitrovice, kao i sela Martinci, Kuzmin, Šašinci i Ležimir. Ovo je jedna manifestacija posle dve godine koje smo se svi radovali, a verujem kako deca, tako i roditelji. Ovo je nastavak saradnje sa Savezom za predškolski sport Grada Sremska Mitrovica jer znamo koliko je važno ukazivati na to koliko je sport važan. Ovakve manifestacije imaju ne samo edukativni karakter, već je ovo za decu jedna zabavna igra”, rekla je Marina Đorđević pomoćnik direktora Predškolske ustanove „Pčelica”.

Poligon sa izazovnim i primamljivim podlogama oduševio je mališane, koji su imali priliku da spretno isprobaju sve prepreke koje su bile postavljene pred njih.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291