Vesti

Deca „Bubamare”: Da se Nataši, Matijinoj majci vrati osmeh na lice

Sremska Mitrovica – U vrtiću „Bubamara” u  naselju Matije Huđi, održan je Humanitarni vašar koji su  organizovala deca iz vrtića sa svojim vaspitačima, a za pomoć majci jednog deteta, Nataši Nedić.

Humanitarni vašar u vrtiću „Bubamara” održan je u sklopu veće akcije pod nazivom „Za Natašin osmeh”, sa ciljem da se od prodatih rukotvorina dece prikupe sredstva za pomoć u lečenju naše sugrađanke.

Maja Brkić predstavnik Tima za medije vrtića „Bubamara” rekla je da se ustanova i njihov vrtić priključuju svakoj humanitarnoj akciji: „Da damo doprinos i da pomognemo svakome onoliko koliko možemo. Ovaj vašar je humanitarnog karaktera, zove se „Za Natašin osmeh”, realizujemo ga sa ciljem da se prikupe sredstva kako bismo pomogli majci našeg drugara Matije, koja se bori sa teškom bolešću, dakle prikupljamo sredstva za pomoć Nataši Nedić. Deca su pripremala sve proizvode sa puno ljubavi, učestvovala su u kreativnim radionicama sa svojim vaspitačima ponegde i roditeljima, i roditelji su u svakom slučaju pomagali i ovim putem se zahvaljujemo svima koji su učestvovali. Želimo da se Nataši Nedić, Matijinoj majci što pre vrati bezbrižan osmeh na lice.”

Već četiri godine pokušavaju da nađu pravi lek i da pomognu ovoj Mitrovčanki da pobedi opaku bolest i dobije ovu veliku bitku. Do sada je održano više humanitarnih akcija, na čemu se porodica  Nataše Nedić veoma zahvaljuje, jer upravo zahvaljujući tome naša Mitrovčanka koristi inovativne terapije.

Kako je rekao Darko Nedić, suprug Nataše Nedić: „Kada smo krenuli sa prikupljanjem 2019. godine, bilo je potrebno oko 30.000 evra, međutim mi smo do sada već skupili i potrošili 200.000 evra, a bolest je takva da jednostavno ne možemo da kažemo da je potrebno još 10, 20 ili 50.000 evra. Nataša trenutno koristi terapiju koja na tronedeljnom nivou, ukoliko pribavimo lekove po jeftinijoj ceni košta 3.600 evra po ciklusu. Trenutno smo obezbedili sredstva za još možda tri ciklusa i imamo zakazano krajem maja, početkom juna u Nemačkoj terapiju matičnim ćelijama odnosno terapiju dendritičnim ćelijama koja košta 10.000 evra. Nakon drugog ciklusa primanja lekova radiće se procena da li se menja terapiju ili se nastvalja ista.  Koliko će to da košta, ponovo, mi stvarno ne znamo. Terapija koju trenutno koristi je inovativna, koja daje odlične rezultate i nadamo se da će konačno da se privede sve ovo kraju, u nekom razumnom periodu. Ljudi mogu da pomognu slanjem SMS poruke 723 na 3030, uplatom na račun humanitarne fondacije, organizovanjem humanitarne akcije. Bilo bi dobro kada bi se došlo do javnih ličnosti, koji imaju mnogo pratilaca na društvenim mrežama i kada bi oni postavili objavu,  to bi bilo veoma veoma značajno, takođe.”

Svi koji to žele mogu da učestvuju u Humanitarnoj akciji „Za Natašin osmeh” slanjem SMS poruke 723 na 3030 ili uplatom na račune organizacije.

Najava događaja

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

21apr17:0018:30Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988