Vesti

„Zero Waste – Budi deo igre – Čuvajmo našu planetu”

Sremska Mitrovica – Edukativno – sportski događaj „Zero Waste – Budi deo igre – Čuvajmo našu planetu” u okviru 9. sezone Dunav osiguranje Sportske igre mladih održan je u našem gradu.

Najveća sportska manifestacija u Evropi, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, u okviru 9. sezone, sa domaćinom Sportskim savezom Grada Sremska Mitrovica organizovali su edukativno-sportski  događaj „Zero Waste – Budi deo igre – Čuvajmo našu planetu”.

Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica rekao je: „Sportski savez Grada Sremska Mitrovica domaćin je danas jednog prelepog programa u organizaciji sa Sportskim igrama mladih. Radi se o sportsko-edukativnom programu koji je usmeren ka održivom razvoju, ekologiji, reciklaži, zaštiti životne sredine i njihovim vezama sa sportom. Mi smo velike pristalice i ljubitelji multidisciplinarnosti u radu i ovo je najlepši primer u kojem ćemo pokušati decu da naučimo da se prema svojim sredinama ponašaju lepše i da vole svoj grad, da vole prirodu, da vole život i u isto vreme da se bave sportom. Sportske igre mladih su najveća rekreativna organizacija u Evropi i okupljaju veliki broj dece i danas će se ovde naći veliki broj dece, takmičiti u štafetama, slušati predavanja na temu zaštite životne sredine i sve u svemu napravićemo jedan lep kolaž nečega što do sada nismo videli. Biće prisutno oko 500 dece.”

Edukativno-sportski  događaj održan je u velikoj sali PSC „Pinki”. U sklopu kampanje „Zero Waste – Budi deo igre – Čuvajmo našu planetu”,organizovaće se 35 događaja u Srbiji na kojima će imati priliku da učestvuju deca osnovnih i srednjih škola, učitelji, nastavnici i građani.

Devojčica Nikoleta Laćarac jedna je od takmičarki i kako je rekla: „Danas sam naučila kako da zaštitimo okolinu gde bacamo otpad i kako da štedimo i sačuvamo vodu.”

Dunav osiguranje Sportske igre mladih pružaju priliku deci da od februara do septembra besplatno učestvuju u vrhunskim takmičenjima u 10 sportskih disciplina, a kroz promociju sporta i sportskog načina života sprovode se i edukativne aktivnosti. 

Nastojanje Sportskih igara mladih na području održivog razvoja učestvovanjem u velikoj edukativnoj kampanji Budi deo Igre – Sačuvajmo našu planetu, u Srbiji i ove godine podržava Kompanija „Koka-Kola”. Ovom kampanjom želi da doprinese što pozitivnijem uticaju na okolinu i pruži rešenja za izazove povezane sa ambalažom, u skladu sa svojim višegodišnjim projektom Svet bez otpada.

Sve aktuelne informacije u vezi prijava za 9. sezonu pratite putem društvenih mreža  i sajta Dunav osiguranje Sportske igre mladih https://www.igremladih.co.rs/

FB https://sr-rs.facebook.com/igremladih.srb/

IG@igremladih_srb

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142