Vesti

Stalna prodajna izložba u novom dnevnom boravku ŠOSO „Radivoj Popović”

Sremska Mitrovica – Nov objekat za pružanje usluga socijalne zaštite, ogranak Dnevnog boravka „Sunce” ŠOSO „Radivoj Popović” otvoren je na Žitnom trgu zahvaljujući pordšci Grada Sremska Mitrovica. U tim prostorijama otvorena je stalna prodajna izložba rukotvorina korisnika, te pozivaju građane da je posete.

Podrška Grada Sremska Mitrovica ranjivim socijalnim grupama, kao što su osobe sa smetnjama u razvoju, snažna je i kontinuirana. Nov dnevni boravak u kojem će njegovi korisnici moći da se bave korisnim aktivnostima nalazi se u lokalu na Žitnom trgu br. 15. Današenjem otvaranju i promovisanju aktivnosti  prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave.

Uspostavljanjem novih aktivnosti biće olakšano svakodnevno funkcionisanje, ne samo osoba sa invaliditetom već i njihovih porodica, kaže Dražen Riđošić načelnik Gradske uprave za socijalnu, zdravstvenu i zaštitu životne sredine i dodaje: „Dnevni boravak će biti otvorenog tipa, tako da će građani moći da dođu, da vide šta to naši korisnici usluga rade, takođe moći će i da kupe određene predmete koje naši korisnici sami prave. Naši korisnici u boravku dobijaće i hranu, a vodiće sami računa o higijeni, kao što sam rekao, biće otvorenog tipa, mi želimo da ih spremimo za ulazak u društvo i u zajednicu. Grad Sremska Mitrovica u budžetu je odvojio 170 miliona dinara za socijalnu zaštitu, takođe pomogli smo Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović” koja pruža ovu uslugu, u vidu nameštaja, danas smo poklonili i jedan računar kako bi funkcionisali dobro i što lakše.”

U oblasti usluga socijalne zaštite Grad izdvaja oko 170 miliona dinara za sve usluge, konkretno za ŠOSO „Radivoj Popović” izdvojeno je 65 miliona dinara na godišnjem nivou. Korisnicima dnevnog boravka na Žitnom trgu, od danas je na raspolaganju izložbeni deo, kao i prostorije za rad. Opremljene su odgovarajućom opremom, a imaju i kuhinju i prateće prostorije.

Negovan Nikolić direktor ŠOSO „Radivoj Popović” veoma je zadovoljan ovim projektom: „Otvaranjem ovog prostora činimo veliki iskorak u oblasti socijalne zaštite na lokalnom nivou. Ovde će biti 5, 6 naših korisnika, sami će se starati o sebi, sami će pripremati hranu. Organizovaćemo radionice za udruženja za građana, biće stalna prodajna izložba, činimo sve da ih izvedemo iz prostorije našeg dnevnog boravka. Opremljen je savremenom aparaturom, zbog čega se zahvaljumo Gradu, kao i zbog toga što nam je ustupio ovaj lokal, na najlepšem mestu u gradu, na Žitnom trgu, kao i zato što je nam pomogao da odmah krenemo sa radom. Ovaj dnevni boravak biće organizovan po tipu male kućne zajednice gde će oni raditi od sedam sati, provodeći vreme sa stručnim saradnicima, defektolozima do četiri sata. Radiće tkačka radionica, deo šivenja gde ćemo začinsko bilje i lavandu koju proizvodimo u našem divnom boravku, ovde pakovati i uzeli smo jedan set za štampu, mislim da će to najveći uzimati kod građana zbog toga što može da štampa i šolje, znači keramiku, staklo, papir, karton, sve.  Građani će moći ovde da naruče uštampavanje, isto tako gradske ustanove mogu da koriste naše usluge. Sve što budemo prodavali na prodajnim izložbama, do sad smo bili gosti bare Zasavice, gosti Grada, jedan deo će ići njima, kao neko malo socijalno preduzeće, gde će dobijati naknadu za svoj rad.”

Objekat je otvoreng tipa, građani će moći da dođu, da pogledaju stalnu prodajnu izložbu i nešto da kupe. Na ovaj način povećava se i trenutni kapacitet postojećeg Dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju „Sunce”, koji se nalazi u delu prostora ŠOSO „Radivoj Popović”.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988