Vesti

Ministarka Kisić uručila ključeve stanova pripadnicima snaga bezbednosti

Sremska Mitrovicia – Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević uručila je ključeve novih stanova kupcima iz redova snaga bezbednosti Srbije u Naselju Marko Peričin Kamenjar u našem gradu.

Ključevi 18 novih stanova u mitrovačkom naselju Kamenjar uručeni su porodicama pripadnika snaga bezbednosti, ratnih i vojnih invalida i porodicama poginulih boraca. Uručenju ključeva prisustvovali su i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović i njen zamenik Petar Samardžić.

Ministarka Darija Kisić Tepavčević na svečanoj ceremoniji uručenja, prenela je pozdrave predsednice Vlade Ane Brnabić, koja je bila sprečena da bude ovde i izjavila: „Imam privilegiju da osetim atmosferu razvoja i napretka i da budem deo vaše porodične sreće. Dan kada dobijate ključeve svog doma je jedan od najlepših dana za svakog. Ukupno je do sad dodeljeno 1.878 stanova, uključujući i današnju dodelu ključeva. Posebno sam ponosna, jer su radovi trajali i tokom čitave pandemije. Nema prepreke koju ne možemo prevazići. To što danas stojimo ovde nam jasno govori da ispunjavamo sva obećanja i naši rezultati i naša dela govore sama od sebe. Danas se nalazimo na mestu gde je, ne tako davno, bio jedan močvarni teren, a sada se nalazimo u jednom modernom naselju sa kompletno izgrađenom infrastrukturom i upravo ovakve stvari menjaju našu Srbiju i vode je putem razvoja i napretka. Upravo danas u ovom divnom naselju dodeljumo stanove onima koji brinu o nama, koji brinu o našoj sigurnosti i bezbdednosti i zbog kojih mirno spavamo. Svima vama želim da i vi u ovim domovima odsanjate sve svoje snove, da provedete mnogo lepih i srećnih trenutaka sa svojim porodicama i želim vam da se iz svakog stana čuje mnogo dečjih osmeha, jer osmesi na licima dece su najveća nagrada za sve nas, daju nam potstrek i snagu da radimo još više i još bolje i da zaista pokažemo da zajedno možemo sve.”

Podsetila je da je projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti pokrenut pre tri godine, na inicijativu predsednika Vučića, a godinu dana nakon toga je proširen pravom da stan po povoljnim cenama kupe borci, porodice palih boraca i vojni invalidi.

Među onima koji su danas dobili ključeve svog novog stana je i Srđan Vukolić iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, koji kaže: „Pre svega bi se zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova i Vladi Republike Srbije koji su nam izašli u susret i omogućili da kupimo stanove pod povoljnijim uslovima. Za mene lično ovo znači jedan novi početak i jedno novo doba u mom životu gde će mi omogućiti stvaranje porodice i dalje radne pobede.”

U našem gradu izgrađeno je 190 stanova. U junu 2019. godine, izmenama i dopunama Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti, omogućeno je da pravo na kupovinu stana pod povoljnijim uslovima imaju i borci, porodice palih boraca, ratni vojni invalidi i mirnodopski vojni invalidi.

Dobitnica ključeva Zorica Soldo iz Ministarstva odbrane Sremska Mitrovica objasnila je da već šest godina u Sremskoj Mitrovici: „Inače sam došla iz Bosne daleke 1992. godine i sad je 30 godina. Pprvi put imam stan za moju majku, za moju ćerku i za mene. Presrećna sam savladala su me neka osećanja, baš onako da se baš tresem i srećna sam, ne znam šta da kažem, da zahvalim Vladi što je omogućila da na ovakav način da dođemo do naših stanova.”

U tri nove zgrade u sremskomitrovačkom naselju u narednom periodu useliće se 190 pripadnika sistema odbrane.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291