Vesti

Međunarodna radionica iz oblasti socijalne ekonomije i preduzetništva

Sremska Mitrovica – Projekat „COOP FWD”, koji je odobren za bespovratna sredstva u iznosu od 99.934,00 evra od Evropske unije u okviru COSME programa putem konkursa „Misije socijalne ekonomije/Social Economy Missions” a na kojem je grad Sremska Mitrovica bio partner, uspešno je završen Finalnom konferencijom koja se održala u Bjelovaru 24.1.2022. godine.

Nosilac projekta je Bjelovarsko-bilogorska županija, regionalna vlada u Republici Hrvatskoj. Projektno partnerstvo obuhvata 5 evropskih država (Hrvatska, Italija, Češka, Srbija i Mađarska). Partneri na projektu su: 

Comune di Cavriago/Općina Cavriago – u Italiji

Mestska Cast Praha 9/Općina Prag 9 – u Češkoj

Grad Sremska Mitrovica – u Republici Srbiji

Balatonboglar Varosi Onkormanyzat/Općina Balaton – u Mađarskoj

Projekat je počeo 1. februara 2021. i trajao je 12 meseci (do 31. januara 2022.). 

Glavni cilj projekta je podsticanje preduzetničkog razmišljanja mladih da budu uključeni u socijalnu ekonomiju u ciljanim regijama (Bjelovarsko-bilogorska županija, HR; Cavriago, IT; Prag 9, CZ; Sremska Mitrovica, RS i Balaton, HU).

Kroz ovaj projekat, partnerstvo je poboljšalo saradnju  i znanje među građanima u vezi sa socijalnom ekonomijom. Očekuje se da će to će zauzvrat poboljšati pristupe obrazovanju (posebno mlađim osobama) i podsticati zadružne preduzetničke modele (i slične modele koji doprinose održivom rastu). 

Glavne aktivnosti projekta, Međunarodna radionica na temu socijalne ekonomije u Sremskoj Mitrovici, Razvoj i testiranje webinara na temu socijalne ekonomije i preduzetništva, Vodič primera najbolje prakse i sl. uspešno su realizovane i biće dalje korišćene za širenje liste saradnika i partnerstava za doprinos ekonomskom razvoju regiona Srema.   

Najava događaja

16apr10:0011:00Kampanja „Na maturu bez automobila”

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7748117.1262117.4776