Vesti

Grad poklanja auto sedišta roditeljima novorođenčadi

Sremska Mitrovica – Dodeljena su auto sedišta roditeljima mitrovačkih beba, koje su rođene u januaru i time je počela realizacija najavljene akcije Grada i Saveta za bezbednost saobraćaja u svrhu povećanja bezbednosti najmlađih sugrađana u saobraćaju.

Gradska uprava Sremska Mitrovica poklanja auto sedišta svim roditeljima novorođenih beba na teritoriji Grada. Akcija će se održavati početkom svakog meseca, za sve roditelje beba rođenih u prethodnom mesecu.

Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice rekao je da su Grad Sremska Mitrovica i Savet za bezbednost saobraćaja pokrenuli akciju namenjenu povećanju bezbednosti najmlađih sugrađana u saobraćaju: „Reč je o dodeli auto sedišta svim bebama rođenim u 2022. godini. Deca su najranjiviji članovi svakog društva, te im je zbog toga potrebno prići sa dodatnom pažnjom i zaštitom. Reč je o sedištima koja će se dodeljivati početkom svakog meseca, za sve bebe rođene u prethodnom mesecu. Sedišta su univerzalnog tipa, što znači da mogu da ih koriste male bebe od svega nekoliko meseci, do dece 12 godina starosti, odnosno 36 kilograma težine.  Cilj ove akcije je, pored podsticanja porasta nataliteta, jeste i smanjenje broja povređene i nastradale dece u saobraćajnim nezgodama. Mitrovica je samo u januaru ove godine bogatija za 47 beba, iskoristiću priliku da čestitam roditeljima kojima smo danas podelili sedišta koja će moći da koriste narednih nekoliko godina.”

Podela auto sedišta roditeljima mitrovačkih beba, koje su rođene u mesecu januaru 2022. godine, održana je na svečanosti u Gradskoj kući.

Nenad Pepelčević jedan od roditelja, zahvalio se na poklonu: „Moja supruga i ja smo u januaru dobili drugo dete, devojčicu. Prijatno smo se iznenadili kada su nam prošle nedelje javili da smo dobili auto sedište na poklon. To će nam puno značiti s obzirom da ćemo uskoro krenuti sa detetom napolje.”

Naredna podela auto sedišta roditeljima novorođenih beba može se očekivati za mesec dana. Ovo je još jedna u nizu akcija Grad Sremska Mitrovica namenjan najmlađima.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929