Vesti

Školski sport: Nagrade i promocija gradskog Saveza za školski sport

Sremska Mitrovica – Dodeljene su nagrade najuspešnijim školama u Sremskom okrugu u okviru školskog sporta. Tom prilikom, na svečanosti u Gradskoj kući održana je i promocija Saveza za školski sport Grada Sremska Mitrovica.

Sportski savez Grada Sremska Mitrovica i Grad Sremska Mitrovica bili su danas domaćini dodele nagrada najboljim školama u Sremskom okrugu u školskom sportu. Istovremeno je promovisan i novoosnovan Savez za školski sport Grada Sremska Mitrovica.

Kako je tom prilikom rekao Nemanja Crnić generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica: „Ovo je dan školskog sporta u Mitrovici, zahvalni smo zato što su nam došli brojni veliki gosti, među njima najvažniji, svakako, Željko Tanasković predsednik Saveza za školski sport Srbije. Ovo je odraz naše orijentacije da školski sport i dalje bude broj jedan u našem fokusu. Ponosni smo na činjenicu što će prvi Upravni odbor Saveza za školski sport Grada Sremska Mitrovica činiti samo žene, majke, profesori fizičkog, dakle, kada govorim o rodnoj ravnopravnosti, mi to pokazujemo delom, ne samo rečima, ne samo nekim brojkama, nego ovo je prvi upravni odbor u Srbiji koji čine samo žene.”

Najuspešnijim sremskim školama u sportu nagrade su uručili Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije  i Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

Željko Tanasković predsednik Saveza za školski sport Srbije pohvalio je naš grad: „Pre svega veliko mi je zadovoljstvo što sam danas u gradu koji prepoznaje uticaj važnosti sporta kada su u pitanju najmlađi. Radujeme i ta činjenica da se osniva lokalni savez jer jako je bitno da oni koji to organizuju budu deo Saveza za školski sport Srbije, na taj način odlučuju o organizaciji saveza i o svemu onome što je jako bitno kad su u pitanju najmlađi. Protekla godina je bila jako teška i s obzirom da Sremska Mitrovica ima jako aktivnu ulogu u svim programima kada je u pitanju Savez za školski sport Srbije i naravno takmičari na lokalnom nivou govore da ljudi koji rade prepoznaju da je jako bitno da mladi shvate da sport treba da bude deo njihove svakodnevice i da će im neki vid fizičke aktivnosti pomoći da neke stvari u životu rešavaju na mnogo lakše načine. Sve ovo, raduje sve nas koji smo u školskom sportu i želim im puno uspeha i da nastave tako, da se bave svešću mladih i da sport bude njihova svakodnevnica.” 

„Fokus našeg rada je rad sa decom i usmereni smo na organizaciju školskih i sportskih takmičenja. Cilj našeg rada je da svako dete koje želi, dobije mogućnost da se oproba u svim takmičenjima koja organizujemo. Zdrav razvoj, stvaranje zdravih navika, zdravlje deteta su naši prioriteti”, poručila je Angelina Anojčić Vuković predsednica Saveza za školski sport grada Sremska Mitrovica.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7970117.1484117.4998