Vesti

Školski sport: Nagrade i promocija gradskog Saveza za školski sport

Sremska Mitrovica – Dodeljene su nagrade najuspešnijim školama u Sremskom okrugu u okviru školskog sporta. Tom prilikom, na svečanosti u Gradskoj kući održana je i promocija Saveza za školski sport Grada Sremska Mitrovica.

Sportski savez Grada Sremska Mitrovica i Grad Sremska Mitrovica bili su danas domaćini dodele nagrada najboljim školama u Sremskom okrugu u školskom sportu. Istovremeno je promovisan i novoosnovan Savez za školski sport Grada Sremska Mitrovica.

Kako je tom prilikom rekao Nemanja Crnić generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica: „Ovo je dan školskog sporta u Mitrovici, zahvalni smo zato što su nam došli brojni veliki gosti, među njima najvažniji, svakako, Željko Tanasković predsednik Saveza za školski sport Srbije. Ovo je odraz naše orijentacije da školski sport i dalje bude broj jedan u našem fokusu. Ponosni smo na činjenicu što će prvi Upravni odbor Saveza za školski sport Grada Sremska Mitrovica činiti samo žene, majke, profesori fizičkog, dakle, kada govorim o rodnoj ravnopravnosti, mi to pokazujemo delom, ne samo rečima, ne samo nekim brojkama, nego ovo je prvi upravni odbor u Srbiji koji čine samo žene.”

Najuspešnijim sremskim školama u sportu nagrade su uručili Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije  i Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

Željko Tanasković predsednik Saveza za školski sport Srbije pohvalio je naš grad: „Pre svega veliko mi je zadovoljstvo što sam danas u gradu koji prepoznaje uticaj važnosti sporta kada su u pitanju najmlađi. Radujeme i ta činjenica da se osniva lokalni savez jer jako je bitno da oni koji to organizuju budu deo Saveza za školski sport Srbije, na taj način odlučuju o organizaciji saveza i o svemu onome što je jako bitno kad su u pitanju najmlađi. Protekla godina je bila jako teška i s obzirom da Sremska Mitrovica ima jako aktivnu ulogu u svim programima kada je u pitanju Savez za školski sport Srbije i naravno takmičari na lokalnom nivou govore da ljudi koji rade prepoznaju da je jako bitno da mladi shvate da sport treba da bude deo njihove svakodnevice i da će im neki vid fizičke aktivnosti pomoći da neke stvari u životu rešavaju na mnogo lakše načine. Sve ovo, raduje sve nas koji smo u školskom sportu i želim im puno uspeha i da nastave tako, da se bave svešću mladih i da sport bude njihova svakodnevnica.” 

„Fokus našeg rada je rad sa decom i usmereni smo na organizaciju školskih i sportskih takmičenja. Cilj našeg rada je da svako dete koje želi, dobije mogućnost da se oproba u svim takmičenjima koja organizujemo. Zdrav razvoj, stvaranje zdravih navika, zdravlje deteta su naši prioriteti”, poručila je Angelina Anojčić Vuković predsednica Saveza za školski sport grada Sremska Mitrovica.

Najava događaja

Current Month

15avg(avg 15)21:0017(avg 17)21:00Festival Art Front 2 na mitrovačkom Hipodromu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7194117.0706117.4218