Vesti

Proslavljena školska slava u Velikim Radincima

Veliki Radinci – Dan Svetog Save obeležen je prvi put zajedničkim programom OŠ „Jovan Popović” i crkve u Velikim Radincima. Povodom školske slave nagrađeni su najuspešniji učenici. Gradonačelnica Svetlana Milovanović  i direktor  škole OŠ „Jovan Popović” Slobodan Stojilković prisustvovali su liturgiji i dodelili knjige najboljim đacima.

Svečanom liturgijom u crkvi u Velikim Radincima, proslavljen je verski praznik Sveti Sava. Povodom školske slave najuspešnijim učenicima OŠ „Jovan Popović” dodeljene su knjige.

Svetlana Milovanović gradonačelnica uputila je čestitke povodom današnjeg praznika: „Svima koji danas slave, želim srećnu slavu Svetog Savu, školsku slavu prvenstveno svim učenicima naših škola, nastavnicima, direktorima. Mi smo danas ovde u Velikim Radincima, u crkvi i evo prvi put se sada zajedno u crkvi sa školom organizovala jutarnja liturgija, Svetosavska, kratak program i podelili smo deci neke skromne poklone. Čestitam svima još jednom školsku slavu i želim da se u narednom periodu na ovakav način obeležava školska slava i da svi zajedno prisustvujemo tome.”

Dan Svetog Save praznuje se u svim školama, a područna škola u Velikim Radincima ove godine obeležila je školsku slavu zajedno sa crkvom. Posle liturgije deca su izvela prigodan program koji se najviše sastojao od stihova, recitacija posvećenih prvom srpskom svetitelju.

Slobodan Stojilković direktor Osnovne škole „Jovan Popović” izrazio je zadovoljstvo celokupnom organizacijom događaja: „Ovo je jedan jako veliki praznik, najveći praznik u školi, Sveti Sava, do sada je praksa bila da se svečanost održava u školi, međutim, ove godine smo to održali u crkvi u ovom svetom hramu i stvarno je bilo prelepo. Ushićeni smo i zadovoljni, bukvalno su došli svi učenici i bilo je jako lepo, sama liturgija, recitovanje dece i naravno i ti poklončići koje smo obezbedili. Drago mi je da je gradonačelnica bila prisutna i ujedno je podelila neke male zahvalnice i knjižice deci koja su se do sada u školovanju najviše istakla. Nadamo se da će to biti praksa i ubuduće i da će biti nekih drugih koji će pobediti u tom, da kažemo možda takmičenju za najuspešnijeg učenika, tako da ćemo to primenjivati i u budućnosti.”

Stanislava Mirosavljević članica Udruženja žena iz Velikih Radinaca danas je kumovala povodom slave. Udruženje žena iz Velikih Radinaca još pre tri godine prijavilo se da kumuje školi, od tad, pa nadalje, kako je rekla, dokle god postoje žele da budu kumovi školi.

„Živim u Velikim Radincima, imam četvoro dece koja će pohađati i pohađaju školu „Jovan Popović” i danas smo došli da uveličamo ovo slavlje povodom Svetog Save. Danas smo se pojavili sa kolačem i žitom za školu i za našu decu, kako i dolikuje kumovima. Mislim da su vera i tradicija najvažniji pokretač svega ostalog u životu, kao i onoga što čeka našu decu kad budu postali ljudi kako će se ponašati, kako će svoju decu naučiti. Bez vere i bez tradicije nemamo ni budućnosti”, rekla je Stanislava Mirosavljević.

Svetosavsku priredbu organizovali su nastavnici i učitelji zajedno sa đacima. Okupili su se roditelji, bake, deke ali meštani da uživaju u recitovanju najmlađih.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042