Vesti

Otvorena birališta, gradonačelnica glasala u jutranjim satima

Sremska Mitrovica – Građani se danas izjašnjavaju na referendumu o promeni Ustava. U našem gradu su jutros u 7 časova otvorena birališta, prvi birači već su obavili građansku dužnost.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović u jutarnjim satima glasala je na Biračkom mestu br. 42 u prostorijama Osnovne škole  „Jovan Јovanović Zmaj”.

Izlaznost je do 9 sati 2,71 posto, prema inoformacijama iz biračkih odbora, dok se tokom popodneva očekuje još veća izlaznost.

Građani upisani u birački spisak sa teritorije Grada Sremska Mitrovica dobili su obaveštenje o održavanju referenduma i svom glasačkom mestu, a na glasanje mogu izaći iako nisu dobili obaveštenje, uz obavezan dokument kojim se potvrđuje identitet.

Rodoljub Božović, zamenik  predsednika Biračkog odbora na Biračkom mestu 49, MZ „Sava” rekao je da glasanje protiče u najboljem redu: „Na ovom biračkom mestu imamo upisanih u biračkom spisku 1 292 birača. Glasanje za referendum protiče u redu, dosta je dobar odziv naših sugrađana danas. Pozvao bih sve sugrađane da se što više odazovu, da izađu na glasanje otvaranje. Od samog otvaranja biračkog mesta u 7:00 i u ovim prvi satima sve je proteklo u redu, nije bilo nikakvih nepravilnosti.”

Na teritoriji Grada Sremska Mitrovica pravo glasa ima 68.911 punoletnih građana, a glasa se na 57 biračkih mesta i u Kazneno popravnom zavodu. 

Na glasačkim mestima sprovode se sve protivepidemijske mere koje su na snazi u Republici Srbiji.

Najava događaja

02maj09:0017:00Memorijalni turnir u malom fudbalu drugog maja u Sremskoj Rači

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7604117.1117117.4630