Vesti

Neformalna zelena odbornička grupa konstituisana u gradskom parlamentu

Sremska Mitrovica – Zelena odbornička neformalna grupa sa 15 odbornika u Skupštini Grada Sremska Mitrovica okupljena je oko cilja da teme zaštite životne sredine, održivog korišćenja energije i energetske efikasnosti, zaštite klime i generalno održivog razvoja, dobiju zasluženi prioritet i nađu se u fokusu prilikom odlučivanja.

Odbornici mogu da se u uključe u Neformalnu zelenu odborničku grupu, bez obzira na političku pripadnost. Unaprediće svoja znanja iz oblasti zaštite životne sredine, održivog korišćenja energije, energetske efikasnosti, urbane mobilnosti i uopšte održivog razvoja; biće im omogućeno da se povežu sa svojim kolegama odbornicima, stručnjacima i aktivistima; da budu vidljiviji u javnosti i da se povežu sa organizacijama civilnog društva aktivnim u zaštiti životne sredine, održivog korišćenja energije i održivog razvoja.

Tamara Milković, predsednica ove grupe u Skupštine Grada Sremska Mitrovica kaže: „Neformalna zelena odbornička grupa se formira sa ciljem da se čuje glas naroda, da se odbornici povežu sa civilnim sektorom i privredom i da čujemo kakvo je njihovo mišljenje o stanju naše životne sredine, o samom održivom razvoju u našem gradu, isto tako da dobijemo inicijativu i predloge i zajedno sarađujemo na unapređenju životne sredine u Gradu Sremska Mitrovica. Zdrava životna sredina pravo je svakog čoveka, zato i jeste bitno da se odbornici svih političkih stranaka uključe i da u narednom periodu kroz tribine, seminare kroz tzv. Zelenu stolicu ugostimo predstavnike civilnog društva, privrede i Narodne skupštine i Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine koji već dugi niz godina, takođe učestvuju u radu zelenih parlamentarnih grupa. Naša želja je da naš grad, ako govorimo o oblasti upravljanja otpadom, bude grad sa nula otpada, grad koji će ići ka održivom razvoju, ka uspostavljenju energetske efikasnosti jer dovoljno smo i mali i veliki kao grad da možemo da učinimo da budemo reper za sve ostale u Srbiji u ovim oblastima.”

Zelena odbornička grupa. prema njenim rečima, takođe je i jedna od aktivnosti projekta „Održivi razvoj za sve – platforma za lokalni dijalog“ u okviru programa Zajedno za aktivno građansko društvo. Nakon formiranja uslediće aktivnosti grupe u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Najava događaja

10majCelodnevni dogadjaj12XVI FESTIVAL GUDAČA - STRINGFEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7693117.1207117.4721