Vesti

Ministar Nedimović o novim investicijama ali i o ostavkama načelnika

Sremska Mitrovica – Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Branislav Nedimović najavio je nekoliko kapitalnih projekata u 2022. godini, među kojima izgradnju nove bolnice i obnovu postojeće, kao i rekonstrukciju Doma zdravlja, Hitne pomoći, mitrovačkog pozorišta, izgradnju sportske sale u Mačvanskoj Mitrovici, zelenog prstena oko grada, reformu visokog obrazovanja u našem gradu i još mnogo toga. Kako je saopštio, dva načelnika gradskih uprava juče su podnela ostavke.

Branislav Nedimović potpredsednik Vlade Republike Srbije i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke saopštio je na danas održanoj konferenciji za novinare da je juče obavešten od strane gradonačelnice da su načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić i načelnik Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove Ljubomir Vujičić podneli ostavke na svoje funkcije.

„Načelnici su ostavke podneli iz ličnih razloga i ne bih želeo da puno to obrazlažem. Različite su stvari koje su dovele do ovoga. Krenuću prvo od toga da se diglo dosta pompe po različitim društvenim mrežama i sredstvima javnog informisanja i vidim da su se mnogi uznemirili. Naime, svako od nas makar bio i najvredniji, najviše se trudio kao što je to bio gospodin Jokić, nema pravo kao nosilac javne funkcije da iskazuje privatno, da ne kažem u pojedinim trenucima, početne znake bahatosti. Nije lako odreći se svojih saradnika i ja to ne radim ali mora da se zna red. Niko nije veći ni od ove stranke, ni od gradske administracije, ma koliko zaslužan bio za njen rad i funkcionisanje. Mene kritika dodatno inspiriše da postižemo još bolje rezultate, bilo je i težih situacija ali smo na kraju pobedili i obećavam da ćemo 3. aprila pobediti još ubedljivije, nego što mo to radili do sad. Prvo nas čeka referendum povodom izmena Ustava u čemu ćemo aktivno učestovati, izaći i podržati ustavne promene,” rekao je Nedimović naglasivši da se obraća kao neko ko je bio prvi na listi Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić za našu decu” na prethodnim izborima na lokalu.

Ostavke načelnika konstatovaće Gradsko veće do kraja nedelje, a njihovi zamenici obavljaće te poslove do izbora novih kandidata. Zamenik načelnika Jokića je Uroš Veselinović, a načelnika Vujičića, Vitomir Obrenčević.

Najavljujući nove projekte, potpredsednik Vlade Nedimović, rekao je da su ova dva načelnika koja su podnela ostavke i koja „trenutno moraju da idu na klupu za rezervne igrače” aktivno učestvovali u pripremanju nekoliko projekata koji su projekti liste Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić za našu decu” u naredne dve godine.

Prvi projekat koji je ministar Nedimović predstavio, je izgradnja nove gradske bolnice koja će tokom 2022. početi se gradi na prostoru stare škole „Draginja Nikšić”. Biće izgrađena bolnica od 17.000 kvadrata gde će biti najviše dvoje pacijenata u jednoj sobi, sa potpuno novom opremom. Biće rekonstruisani Hirurški blok i sve ono što danas znamo kao Porodilište, Ginekologiju, Uho, grlo, nos; Interno, stara zgrada bolnice koja je izgrađena pre više od 100 godina ostaće administrativni deo bolnice. Navodeći kao veoma važnu investiciju ističe da su pre desetak dana dogovorili i rekonstrukciju Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravlje i Hitne pomoći koja će se nalaziti neposredno uz bolnicu i nada se da će se što više mladih studenata koji završe medicinu vratiti i raditi upravo tu. Za bolnicu će država da izdvoji, samo u prvoj u fazi, 20 miliona evra, istakao je Nedimović.

„Moderan sportski objekat u jednom od najvećih mesta na prostoru Grada Sremske Mitrovice biće sportska sala u Mačvanskoj Mitrovici. Takođe gradiće se tokom 2022. godine i nadam se da će zadovoljiti potrebe Severne Mačve, između ostalog i trenutno aktuelnih klubova poput KK „Podrinja” da može da igra u modernoj sali sa publikom uz podršku Mačvana, mislim da ova stvar već potpuno pravi razliku u ovom delu Mačve u odnosu na postojeće stanje. Vrednost ovog projekta je preko 200 miliona dinara”, rekao je Branislav Nedimović predsednik GO SNS.

Mimo toga, radiće se potpuna rekonstrukcija mitrovačkog pozorišta u skladu sa protivpožarnom uslovima, biće urađena fasada i spoljna rasveta, sve u dogovoru  sa Upravom za kapitalna ulaganja, vrednost projekta je 110 do 120 miliona dinara. Prema najavama Nedimovića u ovoj godini radiće se novi projekat – zeleni prsten oko Sremske Mitrovice tj. sadnja drveća kako bismo poboljšali kvalitet života, takođe biće nastavljena gasifikacija svih sela. U planu je da se tokom 2022. godine pripremi projekat izradnje vrtića u Maloj Bosni za šta već postoji lokacija.

Najavio je i konkretne reforme visokog obrazovanja u našem gradu: „Visoka strukovna škola u Sremskoj Mitrovici otvoriće tri nova smera kao temelj za budući fakultet, sa direktorom škole smo to dogovorili, uz pomoć Ministarstva prosvete ćemo realizovati. Jedan se tiče logistike, to je ono što fali u državi, za proizvodne procese u svakoj fabirici nedostaju nekadašnji pogonski inžinjeri, koji vode grupu u proizvodnji i treća stvar će se ticati hrane. U početku ćemo verovatno krenuti u okviru objekta koji je u staroj tzv. Pedagoškoj akademiji, a pošto je Grad kupio Dom JNA, tu ćemo izgraditi jedan multifunkcionalni objekat koji će biti namenjen za strukovne studije i za budući IT centar ili Naučno-tehnološki park. To će biti neki novi kvaliteti za ovaj grad, da ne pričam o novim putevima koji će se raditi, to je postala redovna i normalna stvar u Sremskoj Mitrovici”.

„Projekat kanalizacije u Laćarku potpuno je pripremljen, Grad Sremska Mitrovica ima građevinsku dozvolu, sad kad krene da se razvija čitava priča oko kredita između naše države i Narodne Republike Kine sadržana je u okviru tog projekta, a gradiće se i prečistač, kolektor između postojeće kanalizacije i sva kanalizacija na prostoru Laćarka, a prvo će se raditi južna strana”, obrazložio je Nedimović.

Novina u izgledu grada biće i dekorativna rasveta na mnogim objektima u Mitrovici, plus dekorativna rasveta na Pešačkom mostu preko Save. Na prostoru kod PSC „Pinki” uz Stari šor ulicu, predviđena je izgradnja hotela i sportskog kompleksa.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042