Vesti

Kampanja Sportskog saveza „Šta žele deca”

Sremska Mitrovica – Javni čas sporta održan je danas u fiskulturnoj sali u Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki”. Na času je zvanično pokrenuta Kampanja Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica „Šta žele deca”.

Sportski savez grada Sremska Mitrovica započinje kampanju pod nazivom „Šta žele deca” sa ciljem da dobiju odgovor šta deca žele od sporta i počinju od osmih razreda zato što će oni sledeće godine biti srednjoškolci, a najveći detektovan problem, prema rečima predavača, jeste napuštanje sporta od strane dece školaraca, u srednjoškolskom uzrastu.

Kako je na javnom času sporta u OŠ „B. P. Pinki” rekao Nemanja Crnić generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica: „Da bi za sledeću godinu spremili i kvalitetne programe iz oblasti sporta za srednje škole, želimo da razgovaramo sa onima koji će sledeće godine biti srednjoškolci. Želimo da čujemo koje su to njihove misli, ideje, šta bi oni to sutra voleli da vide na terenu. Do sada je običaj bio u svetu sporta da mi odrasli deci kreiramo takmičenja i da oni učestvuju, sad smo želeli da oni krenu u taj postupak kreiranja. Otvorićemo naravno sve one mogućnosti društvenih mreža, mejlova, da nam daju sugestije i na druge načine ali želeli smo i živim razgovorom od škole do škole, od mesta do mesta, na teritoriji Grada Sremska Mitrovica da dobijemo taj impuls i da saznamo šta je najbolje i na taj način iskreiramo naše programe. U narednom periodu obići ćemo sve škole i razgovaraćemo sa decom svih uzrasta, ići ćemo i u srednje škole i posebna pažnja biće posvećena deci od prvog do četvrtog razreda. Mogu da najavim da ćemo već sledeće nedelje biti ovde u „Pinkijevoj” školi kod učiteljice Mile Pavlović i videti šta bi to bilo lepo za tu malu decu. Mi pocenjujemo i smatramo da oni moraju da rade isključivo ono što mi odrasli ucrtamo i da se kreću stazama kojima mi želimo ali kreativnost kod deteta treba buditi jako rano.”

Sportski savez grada Sremska Mitrovica kreće od drugog februara 100 dana takmičenja bez prestanka, prema Crnićevim rečima, pauze će biti samo za državne praznike, neradne dane s tim da će čak i na Vaskršnji ponedeljak drugi dan Vaskrsa raditi sa Srpskom pravoslavnom crkvom, sa veroučiteljima, takmičenja u Laćarku. Bez prestanka radiće svakog dana sport ili turnir u nekoj školi iz mesta u mesto. Takmičenje će biti održavana od Poslovno sportskog centra „Pinki” i u drugim sportskim objekatima u gradu, isto tako i u svakom selu na teritoriji naše opštine.

„Osnovni cilj projekta je sadržan u naslovu – 100 dana takmičenja za 100% dece u sportu, dakle želimo da svako dete čiji roditelji potpiše saglasnost da dete učestvuje u takmičenjima, ono zaista i učestvuje, i na taj način dođemo do toga da i oni koji nikada nisu učestvovali u takmičenjima imaju mogućnost da odigraju svoju utakmicu ili svoj meč u sportu koji izaberu. Mi smo krenuli sa 10 sportova, sad je već uključeno 16 sportova, a taj proces je kreativan i do kraja će biti otvoren za saradnju i za nove ideje i nove ljude. Na ovaj način ne dobijamo samo decu u takmičenju već dobijamo i kvalitetnije sportske stručnjake, kvalitetnije sportske radnike, a i roditelje koji će u ovom procesu biti izuzetno aktivni. Mogu da najavim da će veliki broj takmičenja biti održan i za predškolski uzrast i tu će raditi novoosnovani Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje Grada Sremska Mitrovica koji od juče i zvanično postoji i predsednica je Zorana Jakovljević”, dodao je Nemanja Crnić.

Zorana Jakovljević savetnik za stručne poslove iz oblasti školskog sporta u Sportskom savezu Grada kaže: „Reći ću da je prioritet Sportskog saveza svakako rad sa decom, kako sa decom mlađeg školskog uzrasta, tako i sa decom starijeg školskog uzrasta i naš cilj je da kroz različite fizičke aktivnosti i kroz radionice ovog tipa i različite javne časove privolimo i približimo decu fizičkim aktivnostima i pozovemo ih da u što većem broju učestvuju u svim našim aktivnostima.”

Organizator je Sportski savez Grada Sremska Mitrovica, Gradska uprava za sport i novoosnovani Savez za školski sport Grada Sremska Mitrovica.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042