Vesti

Grafiti po kabinama javnog toaleta

Sremska Mitrovica – Unutrašnjost kabina javnog toaleta išarana je grafitima tokom proteklih praznika. Prošlo je dve nedelje od kako je renoviran i ponovo otvoren javni toalet u centru grada, smešten u Turističkom info centru.

Kako je rekao direktor Turističke organizacije Grada Dušan Drča, Grad Sremska Mitrovica je uložio dosta truda kako bi ponovo otvorili javni toalet kao želju građana Sremske Mitrovice iskazanu u okviru praticipativnog budžetiranja.

„Zajednička sredstva uložili smo prošle godine kada smo izabrali da se taj projekat uradi u našem gradu. Želim da apelujem na naše građane da ono što smo Grad Sremska Mitrovica i svi mi zajedno uložili i radili, sačuvamo da nam traje što više i što duže da koristimo. Načinjena je šteta u javnom toaletu, mi ćemo to da saniramo i da očistimo ali molio bih sve građane koji koriste javni toalet da ga čuvaju. Sve što naš grad napravi, trebalo bi i da sačuvamo. Tokom božićnih praznika jedan deo muškog WC-a je išaran, mi ćemo to što pre da operemo, obrišemo ako je moguće, a  redovno se čisti i uredno održava. Napravili smo pored muškog i ženskog WC-a, jedan deo za majke sa bebama gde mogu da poviju dete, trudili smo se da ostavimo nonu i nekoliko pelena, kremu, da bukvalno sve ima ako se desi da nekom nešto treba u nekom trenutku. Gledamo da to održimo i da imamo sve što je potrebno ali nadamo se da će naši građani, svi korisnici javnog toaleta da ga sačuvaju i da bude takav kakav je, čist i da sve funkcioniše. Video-nadzor postoji ispred javnog toaleta i možemo da vratimo kamere da vidimo ko je ulazio”, rekao je Drča.

Objekat se održava, čisti, sređuje, prema njegovim rečima, za sada još nije razmatrana mogućnost o boravku neke osobe koja bi tu dežurala.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7109117.0621117.4133