Vesti

Darivana prva beba rođena u Novoj godini

Sremska Mitrovica – Gradonačelnica Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dražen Riđošić, danas su darivali našu prvu sugrađanku rođenu u 2022. godini. Devojčicu tešku 3960 grama rodila je Jelena Tešanović 2. januara.

Čelnici gradskih vlasti svake godine tradicionalno posećuju Porodilište Opšte bolnice Sremska Mitrovica kako bi obeležili rađanje prve bebe iz Sremskog okruga i prve bebe iz Grada Sremska Mitrovica. Prva beba Mitrovčanka je Natalija rođena 2. januara 2022, teška skoro četiri kilograma i 51 cm duga.

Bebu, prvorođenu Mitrovčanku obišla je i darivala Svetlana Milovanović gradonačelnica i čestitala srećnim roditeljima: „Naš grad je od juče bogatiji za još jednu našu sugrađanku. Reč je o prvoj bebi koja se rodila u ovoj, 2022. godini u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Rodila se 2. januara, oko 4 sata ujutro, Natalija, čestitamo roditeljima. Nagradićemo, naravno, kao i svake godine prvu bebu, a ono što mogu da istaknem još za naredni period je Akcija poklon auto sedišta za svaku prvu bebu koja je rođena u tom mesecu, tokom cele godine. To je neka novina koju smo uveli u gradskoj upravi.”

Predstavnici lokalne uprave došli su lepim povodom u Opštu bolnicu, pre svega da čestitaju rodtieljima prvorođenog deteta, kao što je uobičajeno već tokom niza godina. Gradonačelnica Milovanović uručila je poklone ocu prvorođene bebe u 2022.godini u Gradu Sremska Mitrovica.

Pridružujući se čestitkama, prim. dr Dragan Malobabić v.d. direktora mitrovačke bolnice rekao je: „Prošle godine bilo je 1287 porođaja, od toga 663 dečaka i 624 devojčice. U odnosu na 2020. godinu to je 151 beba manje.To su brojevi na koje naše porodilište uvek računa jer 2020. godine smo imali dugi niz meseci porađanje porodilja iz Šapca i bio je značajno veći broj porođaja iz migrantske populacije. Prošle godine toga nije bilo, tako da je ovo uobičajen prosečan broj oko 1300 porođaja. Koristim priliku da pozovem još jednom sve da se vakcinišu, to važi i za trudnice, nakon 12. nedelje trudnoće mogu, i nadamo se da će ova kriza sa koronom polako prestati, a da onda beba bude što više.”

Nova Akcija Grada u kojoj će darivati sedištima za kola je podsticanje nataliteta, ali i povećanja bezbednosti naših najmlađih sugrađana u saobraćaju, a akcija podrazumeva da će se tokom godine, početkom svakog meseca, poklanjati auto-sedišta svim mitrovačkim bebama rođenim u prethodnom mesecu.

Dražen Riđošić, načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine čestitao je srećnim roditeljima: „Za prvorođeno dete na teritoriji Grada Sremska Mitrovica koja pripada našoj opštini dodelili smo 50.000 dinara, zatim auto sedište, od ove godine svako prvorođeno dete dobiće auto sedište, kao i poklon paket. Takođe, za drugo dete koje je rođeno u Sremskoj Mitrovici, a ne pripada našoj opštini izdvojili smo poklon paket. Već od prvog januara 2022. godine država obezbeđuje za prvorođeno dete 300.000 dinara jednokratno i paušalno 5.000 dinara. Roditeljima želim mnogo zdravlja sreće i ljubavi u ovoj godini.”

Dušan Petrović iz Sremske Mitrovice otac Natalije, prve mitrovačke bebe rođene u 2022. godini zahvalio se svima.

„Svakako da će sredstava koja će biti dodeljena mnogo značiti, svaka podrška i Grada i države su dobrodošle. Sa suprugom sam se čuo, ona je super, bebica jedna je od najvećih u porodilištu i jedva čekam da izađu. Ime bebe mama je birala, naravno”, rekao je srećni tata Dušan Petrović.

Prva beba u Porodilištu Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici rođena je već 1. januara u 2 sata i 50 minuta. Dunja Nenadović iz Rume donela je na svet devojčicu, imala je na rođenju 3410 grama i dugačka je 50 cm.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7693117.1207117.4721