Vesti

Zatvoren Dom za stare po nalogu inspektora socijalne zaštite

Sremska Mitrovica – Nakon sve učestalijih prijava neadekvatnog zbrinjavanja starih, inspektori socijalne zaštite Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova zatvorili su Dom za stara lica u našem gradu.

U okviru inspekcijskog nadzora obavljenog na adresi Milana Tepića 6a u Sremskoj Mitrovici vlasnika D.M utvrđeno je da se u domu pruža usluga domskog smeštaja odraslim i starijim licima, bez dozvole za rad u skladu sa članom 115. Zakona o socijalnoj zaštiti.

Tokom obavljanja nadzora utvrđeno je da se na navedenoj adresi nalazi 14 korisnika u neadekvatnim uslovima i bez podrške odgovarajućeg osoblja. Na osnovu utvrđenog je doneto Rešenje o zabrani rada i dat nalog za iseljenje korisnika.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je u prethodnom periodu zatvorio 4 nelegalna doma, od kojih je protiv nekolicine vlasnika već podnošena prijava.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova će protiv svih odgovornih lica u slučaju objekat u Sremskoj Mitrovici podneti krivične prijave.

Informacije o svim licenciranim domovina za stare zainteresovani građani mogu pronaći na sajtu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i sajtu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988