Vesti

Sve zimske službe su na terenu

Sremska Mitrovica – Putevi su prohodni i u saobraćaju nema većih zastoja, uprkos smetovima koje pravi vetar i problemima koje zadaje vejavica, mokar i težak sneg. Sve zimske službe su na terenu i rade u svom punom kapacitetu.

Zbog snežnih padavina, saobraćaj se odvija usporeno i otežano, ali su zahvaljujući neprestanim intervencijama putara svi putevi prvog i drugog prioriteta prohodni. Od uspostavljanja Zimske službe, sve ekipe su u stanju pripravnosti i sa pojavom prvih pahulja izašle su na teren.

Svi problemi uzrokovani snežnim padavinama otklanjaju se brzo, rekao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić i zamolio građane da ne kreću večeras i sutra ujutru na bilo kakav put bez preke potrebe, takođe da očiste ispred svojih domova, kuća, stambenih zgrada i preduzeća, podsetivši ih da im je to i obaveza, a i na taj način će pomoći i zimskim službama u akciji čišćenja snega, posebno na pešačkim površinama.

Kako je istakao: „Ekipe JKP „Komunalije” započinju noćnu akciju čišćenja pešačkih površina, autobuskih stajališta, pešačkih staza i trotoara, kao i prilaza gradskim ustanovama, to će ponoviti i u ranim jutarnjim časovima, ponavljaće sutra tokom celog dana i ručno i uz pomoć mehanizacije. Sve ustanove na teritoriji grada, vrtići i škole obezbeđene su dovoljnom količinom soli i rizle, i ostalom opremom koja je potrebna u ovakvim uslovima. JKP „Komunalije“ obezbedilo je i dodatne količine koje će im biti na raspolaganju sutra i u narednim danima ukoliko bude bilo potrebe.“

„Što se tiče putnih pravaca, sve službe su trenutno na terenu i to u pojačanom kapacitetu. Najviše problema je bilo na putevima ka fruškogorskim selima, Divošu, Ležimiru, Bešenovu. Ekipe su tokom dana imale problema sa putničkim automobilima koji su ostali zaglavljeni u snegu, a koji nisu imali zimsku opremu. To je mnogo otežalo rad putara, a došlo je i do zastoja na pojedinim putnim pravcima. Svi putevi su trenutno raščišćeni. Ekipe će tokom noći nastaviti da čiste puteve prema Fruškoj gori, kako bi u jutarnjim satima nastavili sa čišćenjem putnih pravaca ka Jarku, Šašincima i mačvanskim selima. Što se tiče samog grada, centralne ulice su očišćene, a na redu su one manje prometne, tako da će do jutra sve biti prohodno. Na terenu je osam vozila „Hidrograđevinara” , nekoliko vozila „Srem puta”, kao i par iznajmljenih“, rekao je Petar Samardžić.

Vetrovito vreme sa snegom donelo je snežni pokrivač visine od 15 do 25 centimetara, u brdskim delovima naše opštine na Fruškoj gori, oko 40 centimetara snega, lokalno i više. Temperature su oko nule, a zbog obilnih snežnih padavina saobraćaj je otežan i odvija se usporeno.

Tamara Milković PR JKP „Komunalije” rekla je da su ekipe ovog komunalnog preduzeća tokom ranih jutrnjih sati posipali so i rizlu na trotoare i pristupe gradskim ustanovama i dodala: „Na behaton je posipan natrijum hlorid. Tokom dana u gradu je oboreno i više stabala tako da su ekipe „Zelenila” bile na terenu. Padavine se očekuju i narednih sati. U ponedeljak će parkiranje biti besplatno i tako će biti sve dok se parking mesta ne očiste. Na terenu je šest vozila sa ralicama JKP „Komunalije“ koji čiste trotoare i autobuska stajališta.”

Sneg se neprekidno čisti od prethodne noći i ranih jutarnjih sati, nadležni kažu da se posipaju so i rizla. Zbog zadržavanja vlažnog snega na kolovozima, saobraćaj je otežan. Očekuje se da će sneg padati još 24 časa, postoji mogućnost stvaranja poledice.

Najava događaja

24junCelodnevni dogadjaj26„Izložba kreacija od Lego kockica”

26jun17:0020:00Rimljani na Savi

27jun18:0000:00Memoriši datum 27. Avgust - Vinski park '22

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
117.0914117.4437117.7960