Vesti

Sve zimske službe su na terenu

Sremska Mitrovica – Putevi su prohodni i u saobraćaju nema većih zastoja, uprkos smetovima koje pravi vetar i problemima koje zadaje vejavica, mokar i težak sneg. Sve zimske službe su na terenu i rade u svom punom kapacitetu.

Zbog snežnih padavina, saobraćaj se odvija usporeno i otežano, ali su zahvaljujući neprestanim intervencijama putara svi putevi prvog i drugog prioriteta prohodni. Od uspostavljanja Zimske službe, sve ekipe su u stanju pripravnosti i sa pojavom prvih pahulja izašle su na teren.

Svi problemi uzrokovani snežnim padavinama otklanjaju se brzo, rekao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić i zamolio građane da ne kreću večeras i sutra ujutru na bilo kakav put bez preke potrebe, takođe da očiste ispred svojih domova, kuća, stambenih zgrada i preduzeća, podsetivši ih da im je to i obaveza, a i na taj način će pomoći i zimskim službama u akciji čišćenja snega, posebno na pešačkim površinama.

Kako je istakao: „Ekipe JKP „Komunalije” započinju noćnu akciju čišćenja pešačkih površina, autobuskih stajališta, pešačkih staza i trotoara, kao i prilaza gradskim ustanovama, to će ponoviti i u ranim jutarnjim časovima, ponavljaće sutra tokom celog dana i ručno i uz pomoć mehanizacije. Sve ustanove na teritoriji grada, vrtići i škole obezbeđene su dovoljnom količinom soli i rizle, i ostalom opremom koja je potrebna u ovakvim uslovima. JKP „Komunalije“ obezbedilo je i dodatne količine koje će im biti na raspolaganju sutra i u narednim danima ukoliko bude bilo potrebe.“

„Što se tiče putnih pravaca, sve službe su trenutno na terenu i to u pojačanom kapacitetu. Najviše problema je bilo na putevima ka fruškogorskim selima, Divošu, Ležimiru, Bešenovu. Ekipe su tokom dana imale problema sa putničkim automobilima koji su ostali zaglavljeni u snegu, a koji nisu imali zimsku opremu. To je mnogo otežalo rad putara, a došlo je i do zastoja na pojedinim putnim pravcima. Svi putevi su trenutno raščišćeni. Ekipe će tokom noći nastaviti da čiste puteve prema Fruškoj gori, kako bi u jutarnjim satima nastavili sa čišćenjem putnih pravaca ka Jarku, Šašincima i mačvanskim selima. Što se tiče samog grada, centralne ulice su očišćene, a na redu su one manje prometne, tako da će do jutra sve biti prohodno. Na terenu je osam vozila „Hidrograđevinara” , nekoliko vozila „Srem puta”, kao i par iznajmljenih“, rekao je Petar Samardžić.

Vetrovito vreme sa snegom donelo je snežni pokrivač visine od 15 do 25 centimetara, u brdskim delovima naše opštine na Fruškoj gori, oko 40 centimetara snega, lokalno i više. Temperature su oko nule, a zbog obilnih snežnih padavina saobraćaj je otežan i odvija se usporeno.

Tamara Milković PR JKP „Komunalije” rekla je da su ekipe ovog komunalnog preduzeća tokom ranih jutrnjih sati posipali so i rizlu na trotoare i pristupe gradskim ustanovama i dodala: „Na behaton je posipan natrijum hlorid. Tokom dana u gradu je oboreno i više stabala tako da su ekipe „Zelenila” bile na terenu. Padavine se očekuju i narednih sati. U ponedeljak će parkiranje biti besplatno i tako će biti sve dok se parking mesta ne očiste. Na terenu je šest vozila sa ralicama JKP „Komunalije“ koji čiste trotoare i autobuska stajališta.”

Sneg se neprekidno čisti od prethodne noći i ranih jutarnjih sati, nadležni kažu da se posipaju so i rizla. Zbog zadržavanja vlažnog snega na kolovozima, saobraćaj je otežan. Očekuje se da će sneg padati još 24 časa, postoji mogućnost stvaranja poledice.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042