Vesti

Saobraćajnice u gradu i Mačvi prohodne, rešeni problemi u fruškogorskim selima

Sremska Mitrovica – U samom gradu saobraćajnice su prohodne, problemi koji su juče bili na putevima, rešeni su, dajemo sve od sebe, rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović na konferenciji povodom nastale situacije izazvane snežnim padavinama. Za narednu zimu uradiće odbrambene mreže koje zaustavljaju sneg u fruškogorju.

Putevi na teritoriji Grada su prohodni. Velika količina snežnih padavina, u fruškogorskim selima gde je palo i više 50 cm snega, stvorila je nanose na putevima ali su svi problemi rešeni u najkraćem roku.

Na terenu su stalno, kako je rekla Svetlana Milovanović gradonačelnica: „Sneg nas nije iznenadio, decembar je znamo šta nas čeka, ono što je juče bio problem je velika količina snežnih padavina i to u fruškogorskim selima, tamo je bilo i više 50 cm snega. Najveći problem su stvarala privatn putnička vozila koja su negde krenula, pa nisu mogli da se probiju, a dovoljno je da jedan auto stane da se napravi kolona i da se napravi čitav onaj problem. U samom gradu saobraćajnice su prohodne, danas će se još u toku dana uraditi sporedne ulice, juče je bilo najvažnije da uradimo vitalne saobraćajnice da bi saobraćaj mogao da funkcioniše kako treba, mislim na podvožnjak, kružne tokove, prilaze ustanovama koje su nam od vitalnog značaja. Na terenu smo danas od ujutru rano, ustanovili da je bio problem put od Velikih Radinaca prema Grgurevcima i Šuljmu, ali to je otklonjeno u ovim ranim jutarnjim satima. Problem je u Bešenovu i to bi trebalo za pola sata isto da bude otklonjeno taj čep, što se napravio tamo.”

„Autobus koji ide iz Divoša prema Staroj Binguli, prema nama, nije ni krenuo, a autobus iz Bešenova je krenuo ali zbog masterbusa, koji je se okrenuo na putu, nisu mogli da prođu, to će se u toku dana otkloniti, očekujem da će se već sutra taj saobraćaj uspostaviti i biti regularan. Službe su juče na terenu bile 24 sata, radile su i celu noć, gde smo mi primetili da su čepovi, uradili su šta je trebalo. Za narednu godinu će se, tamo gde smo primetili da su slabe tačke, gde nema drveća, niti žbunja koje sprečavaju nalet snega prilikom vetra, npr. na putu prema Grgurevcima, Radnicima i Bešenovu, uradićemo odbrambene mreže koje zaustavljaju sneg ali propuštaju vetar. To nam je ideja da uradimo nešto što nikada do sada nije bilo urađeno. Odbrambene mreže se stavljaju parcijalno, ne tokom celog puta, nego tamo gde su naleti i udari vetra. To je jedna lepa informacija. Nastavlja se sa čišćenjem puteva drugog i trećeg reda u gradu i tu je sve prohodno. „Komunalije” čiste trotoare, pristupnice i zgradama ali opet moram da apelujem na sve ljude da prvo počiste ispred svojih organizacija, kuća, škola, vrtića. Naravno i „Komunalije” su od juče stalno na terenu, a mi se trudimo, dajemo sve od sebe da to bude kako treba. Najavljene su ponovo padavine od četvrtka, mi ćemo biti spremni, zato se i od jutros baca so, već ima učinka jer se sneg topi”, dodala je gradonačelnica.

Teretni most i Mačva su prohodni. Podsetila je da je juče bilo osam vozila na terenu, od toga četiri u gradu, jedno u Mačvanskoj Mitrovici i dva u fruškogorskim selima. Nakon toga su dodali još tri vozila i usmerili ih ka fruškogorskim selima. Na kraju je najavila da će JKP „Toplifikacija” od danas, sve do 20. januara grejati 24 sata dnevno.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042