Vesti

Prvi krug licitacije za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini

Sremska Mitrovica – Raspisan je prvi krug licitacije za zakup državnog, poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada. Javni poziv objavio je Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Upravom za poljoprivredno zemljište.

Zainteresovani za zakup i korišćenje poljoprivrednog zemljišta u našoj opštini imaju nedelju dana za prijavu, budući da je raspisani Javni oglas za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u našim katastarskim opštinama otvoren do 17. decembra do 15 časova.

Vladimir Nastović načelnik Gradske uprave za poljoprivredu rekao je: „Na raspolaganju poljoprivrednim proizvođačima je oko hiljadu hektara državne zemlje, od čega 800 obradive zemlje, a 200 su pašnjaci koji ne mogu da nađu zakupce već godinama unazad. Oko 600 hektara obradive zemlje će ići na godinu dana, kako bi se sačuvalo za sledeću godinu kao pomoć stočarima i farmerima, dok će 200 ići na zakup na duži niz godina, od 30 godina, za podizanje voćnih zaseda. Pozivam naše poljoprivredne proizvođače da se odazovu, licitacija je i ove godine elektronskim putem, na sajtu Ministarstva poljoprivrede imamo oglas, imamo aplikaciju preko koje oni treba da aplikuju, to smo već radili prošle godine. Prošle godine je bilo negde oko 400 podnetih zahteva, očekuje da ni ove godine neće biti nikakvih problema. Otvaranje ponuda će biti do 27. decembara, dakle pred Novu godinu i tada očekujemo i uvođenje naših poljoprivrednika u posede.”

Osim fizičkih lica upisanih u Registar poljoprivrednih gazdinastava, na oglas mogu da se jave i pravna lica, a još jedan od zajedničkih uslova je i aktivan status od najmanje tri godine.

https://upz.minpolj.gov.rs/sadrzaj/

Postupak javnog nadmetanja biće sproveden preko veb aplikacije, koja se nalazi na zvaničnoj internet prezentaciji Uprave za poljoprivredno zemljište.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7886117.1400117.4914