Vesti

Proširenje saradnje sa bratskim gradom – Never iz Francuske

Sremska Mitrovica – U poseti Sremskoj Mitrovici, bile su Eva Jurić iz Francuske ambasade i Izabel Peraso-Biar, koordinator mobilnosti i evropskih projekata, iz našeg bratskog grada iz Francuske, grada Never.

Direktor Turističke organizacije, Dušan Drča, sproveo je gošće do Carske palate i Muzeja Srema, a potom je organizovan prijem u Gradskoj kući, gde su doček organizovali Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, Vasilj Ševo, načelnik Gradske uprave za kulturu i sport i Biljana Matić, koordinator Kancelarije za mlade.

Prema rečima Dušana Drče, posle više onlajn sastanaka, napokon su se stekli uslovi da se ugoste prijatelji iz Nevera i da se utanači dalja saradnja naša dva grada.

Sastanak je pokazao veliku želju oba grada da još više prošire saradnju u raznim oblastima, posebno u oblasti omladinskog aktivizima i volonterizma. Saradnja u ovoj oblasti se ogleda u razmeni volontera, radi agažovanja na događajima u različitim sferama.

Osim toga, i oblast sporta je bila tema, gde bi se mogla napraviti saradnja u dva ženska sporta, rukometu i odbojci.

Svakako nezaobilazna tema za saradnju dva grada jeste i kultura, stoga možda već sledeće godine naši prijatelji iz Nevera budu gosti mitrovačkog festivala folklora “Srem Folk Fest”.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7109117.0621117.4133