Vesti

Proširenje saradnje sa bratskim gradom – Never iz Francuske

Sremska Mitrovica – U poseti Sremskoj Mitrovici, bile su Eva Jurić iz Francuske ambasade i Izabel Peraso-Biar, koordinator mobilnosti i evropskih projekata, iz našeg bratskog grada iz Francuske, grada Never.

Direktor Turističke organizacije, Dušan Drča, sproveo je gošće do Carske palate i Muzeja Srema, a potom je organizovan prijem u Gradskoj kući, gde su doček organizovali Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, Vasilj Ševo, načelnik Gradske uprave za kulturu i sport i Biljana Matić, koordinator Kancelarije za mlade.

Prema rečima Dušana Drče, posle više onlajn sastanaka, napokon su se stekli uslovi da se ugoste prijatelji iz Nevera i da se utanači dalja saradnja naša dva grada.

Sastanak je pokazao veliku želju oba grada da još više prošire saradnju u raznim oblastima, posebno u oblasti omladinskog aktivizima i volonterizma. Saradnja u ovoj oblasti se ogleda u razmeni volontera, radi agažovanja na događajima u različitim sferama.

Osim toga, i oblast sporta je bila tema, gde bi se mogla napraviti saradnja u dva ženska sporta, rukometu i odbojci.

Svakako nezaobilazna tema za saradnju dva grada jeste i kultura, stoga možda već sledeće godine naši prijatelji iz Nevera budu gosti mitrovačkog festivala folklora “Srem Folk Fest”.

Najava događaja

24janCelodnevni dogadjaj13febRaspisan pesnički konkurs „Mašta i snovi”

28janCelodnevni dogadjaj29U PROCESU | Stand Up Srđana Dinčića

29jan19:0020:30Odbojkašice Srema dočekuju Crvenu zvezdu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
117.2329117.5857117.9385