Vesti

Počela rekonstrukcija raskrsnice u Velikim Radincima

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica nastavlja da ulaže u rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture na celoj svojoj teritoriji, naročito u seoskim sredinama. Tako će u Velikim Radincima uskoro u potpunosti biti rekonstruisana raskrsnica u centru sela.

Obišavši radove na raskrsnici u Velikim Radincima koja se nalazi na regionalnom putu ka Rumi, Miroslav Jokić načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu istakao je značaj ovih radova jer je saobraćajnica izuzetno opterećena i koristi je velik broj sugrađana koji putuje u pravcu Novog Sada i Fruške gore. Tu se nalaze ustanove kao što su mesna zajednica, stanica policije i osnovna škola tu je i crkva, tako da je od velike važnosti rekonstruisati je kako bi je i pešaci koristili na bezbedan način.

„Radovi počinju danas, vrednost je oko dva miliona dinara i u potpunosti ih finansira Javno preduzeće „Putevi Srbije”. Očekujemo da ćemo sa „Putevima Srbije” nastaviti da ulažemo u rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture na teritoriji naše opštine, pre svega u sela, gde želimo da ravnomerno ulažemo u saobraćajnu infrastrukturu, kako u gradu tako i u selima, kako bi kvalitet života svih naših građana bio na identičnom nivou. Očekujemo da ćemo u narednom periodu nastaviti rekonstrukciju saobraćajne infrastrukture od Velikih Radinaca ka Bešenovu, a već smo uradili rekonstrukciju puta ka Bešenovu u vrednosti od oko 95 miliona dinara i ta saobraćajnica je izuzetno važna, zbog sve većeg ulaganja u turizam na prostoru Fruške gore i smatrali smo da je investicija u taj putni pravac od izuzetne važnosti kako za stanovnike naseljenog mesta Bešenovo, tako i za podsticanje ulaganja u turizam u tom delu naše opštine”, rekao je načelnik Jokić.

Radove izvodi preduzeće Srem-put iz Rume, koje, prema Jokićevim rečima tradicionalno izvodi radove na saobraćajnoj infrastrukturi na teritoriji našeg Grada. Kako je istakao načelnik i u narednom periodu će se nastaviti ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu u selima ali i u gradskoj sredini.

Načelnik Miroslav Jokić kaže da i u ovom trenutku Grad Sremska Mitrovica ulaže u projektnu dokumentaciju: „Napomenuću da se radi projektna dokumentacija za rekonstrukciju putne infrastrukture u stambenom naselju Matije Huđi i očekujemo da će biti gotova do kraja godine, kao i da ćemo imati neophodnu građevinsku dozvolu. Radimo kompletnu infrastrukturnu rekonstrukciju koja podrazumeva atmosfersku kanalizaciju, vodovodnu, gasnu i elektrodistributivnu mrežu. Rekonstruisaće sei  pešačke i biciklističke staze, biće uspostavljene biciklističke staze u onom delu gde ne postoje. Velika pažnja će se obratiti na javnu površinu u smislu ozelenjavanja, Grad Sremska Mitrovica će u narednom periodu ulagati značajna sredstva u ozelenjavanje javnih površina grada i sela. Sa pomenutom dokumentacijom ćemo konkurisati kod pokrajinskih i republičkih institucija s kojima imamo, malo je reći fantastičnu saradnju. Grad Sremska Mitrovica u prethodnom periodu dobio je značajna sredstva od institucija sa različitih niova vlasti za ulaganja, ne samo u saobraćajnu infrastrukturu, nego infrastrukturu uopšte, a to su objekti za osnovno obrazovanje, ozelenjavanje itd. U svim poljima društvenog života Grad Sremska Mitrovica u prethodnom periodu dobio je značajna sredstva od republičkih i pokrajinskih institucija, naravno ne treba zaboraviti da iz Sremske Mitrovice dolazi potpredsednik Vlade, s tim u vezi i naši kvalitetni projekti jesu razlog zašto se tolika sredstva ulažu naš grad. Sledeća godina jeste momenat kada će grad konkurisati sa pomenutom dokumentacijom za sredstva i sigurno je da ćemo ista i obezbediti. Grad Sremska Mitrovica je uradio Plan detaljne regulacije gde je određenu javnu površinu kod naselja Aleja upodobio u smislu građevinskog zemljišta i planira da te parcele prodaje i omogući našim građanima da na tom prostoru izgrade stambene objekte. Naravno, ceo planski akt je donet u skladu sa propisima Zavoda za zaštitu spomenika kulture gde se ni u kom smislu spomen-park ne dovodi u pitanje, niti se bilo kakvi radovi rade na prostoru spomen-parka. Spomen-park će sigurno u narednom periodu doživeti određena ulaganja kako bi se sačuvalo sećanje na sve ono što se dešavalo u toku Drugog svetskog rata na prostoru našeg grada.”

Miloš Kekić predsednik Mesne zajednice „Veliki Radici” kaže da će ovi radovi mnogo značiti za meštane i za ljude koji prolaze ovim putem. Put je veoma frekventan i opterećen saobraćajem težeg tipa tj. vozilima veće kategorije kamionima, autobusima je taj regionalni put spaja Sremsku Mitrovicu sa Novim Sadom i sa opštinom Ruma.

„Radi se rekonstrukcija ove raskrsnice koja je godinama bila zapuštena i poprilično uništena. Radi se rekonstrukcija asfaltnog puta na samoj raskrsnici radiće se naknadno pešački prelazi i putno obeležavanje jer nedaleko je škola, tu i pešaci prolaze ka prodavnicama. Da bi bio bezbedniji prolaz deci postavili smo kod škole i vibro-trake, jer je selo Veliki Radinci centralno selo ovog dela fruškogorja i bilo je unazad godinama takoreći zapostavljeno. Sada, u ovih pet, šest godina saradnjom mesne zajednice i lokalne samouprave Sremske Mitrovice dosta stvari je pokrenuto u selu. Obnovljena je škola u Velikim Radincima, kompletno Dom zdravlja, radi se putnata infrastruktura, malo je korona usporila te neke projekte ali nadam se u skorije vreme da ćemo završiti glavni put. Urađen je i kružni tok kod samog autoputa između Velikih Radinaca i Sremske Mitrovice, na toj raskrisnici pre toga dešavalo sa godišnje po 10, 15 udesa, sada, kako je urađen kružni tok više od godinu dana nema nijedan udes niti jedan problem. Projekat za kružni tok je isto stajao 30 godina i urađen je prošle godine”, rekao je Kekić.

Rekonstrukcija ove raskrsnice značajno će podići kvalitet života za meštane, a znači puno i za sve putnike koji prolaze ovim putem.

Najava događaja

27apr09:0015:00Dan magarica

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8012117.1527117.5042