Vesti

Novogodišnja izložba udruženja u oblasti socijalne zaštite

Sremska Mitrovica – Novogodišnja izložba stvaralaštva članova udruženja u okviru socijalne zaštite i ŠOSO „Radivoj Popović” otvorena je u holu Gradske kuće. Ovakvim specijalnim kulturnim sadržajima afirmišu se osobe sa invaliditetom i osnažuju kako bi se aktivno uključili u društveni život.

Produkti rada članova ovih udruženja mogu da se kupe, postavka ima prodajni karakter, a prihodom se pomaže rad. Novogodišnje i božićne praznike prisutnima je čestitao Dražen Riđošić, načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine.

Otvarajući izložbu načelnik Riđošić je rekao: „Grad Sremska Mitrovica je ponosan na sva naša udruženja. Uvek ćemo biti tu za njih i podržavati sve njihove akcije. Drago nam je kada ih vidimo ovako nasmejane i srećne, cilj nam je da ih usmeravamo jedne na druge. Na teritoriji Grada Sremska Mitrovica postoje 23 organizacije u okviru socijalne zaštite. Lokalna samouprava je u tekućoj godini izdvojila pet miliona za podršku rada udruženja, a za sledeću su planirana ista novčana sredstva.”

Humanitarna izložba obuhvatila je rukotvorine članova četiri udruženja i Dnevnog boravka ŠOSO „Radivoj Popović”. Radovi sa novogodišnjim i božićnim motivima nastali su na radionicama kreativnog vaspitanja i radne okupacije u okviru projekata iz oblasti socijalne zaštite koje je u toku godine podržao Grad Sremska Mitrovica

Kako je rekla Violeta Srbljanin, predstavnica Udruženja bubrežnih invalida Sremska Mitrovica: „Naše udruženje svake godine učestvuje u ovim izložbama. Naš član koji se najviše bavi ručnim radom, Milica Đurić, trenutno je na hemodijalizi i nije mogla da bude prisutna. Zahvaljujem se Gradu Sremska Mitrovica i Gradskoj upravi za socijalnu zaštitu koji su organizovali ovu manifestaciju, kao i svim članovima invalidnih udruženja koji su se potrudili da sa ovim prelepim radovima izađu u javnost. Na taj način skreće se pažnja ljudima da organizacije ovakvog tipa postoje i da su deo društva.”

Godinama unazad udruženja i ŠOSO „Radivoj Popović” zajedno sa lokalnom samoupravom predano rade na stvaranju pristupačnog društva. Sava Dejanović polaznik Dnevnog boravka ŠOSO „Radivoj Popović” tradicionalno izlaže svoje radove. Zahvalio se gradskoj upravi i čestitao predstojeće praznike svim sugrađanima.

Svoje rukotvorine, venčiće, lavandu i kutijice predstavila je na izložbi i Jovana Savić i takođe svima čestitala praznike.

Kreiranjem specijalnih kulturnih sadržaja, među kojima je i ova izložba ali i konstantnom podrškom, afirmišu se osobe sa invaliditetom i osnažuju da bi se aktivno uključili u društveni život. Ovim događajem radi se na podizanju svesti o značaju tolerancije i poštovanja različitosti.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7901117.1415117.4929