Vesti

Možemo se veseliti i bez petardi

Sremska Mitrovica – Tri ekološka udruženja koja deluju u našem gradu „Eko projekt tim”, „Eko pokret  Srbije” i Ruralni centar „Sova” uputila su apel javnosti da novogodišnje i božićne praznike proslavimo bez pirotehnike.

Apel svim građanima da praznike proslavimo bez pirotehnike, upućen je pod sloganom „Možemo se veseliti i bez petardi”. Inicijativu su podnela nevladina ekološka udruženja iz Sremske Mitrovice.

Tamara Milković se obratila u ime tih udruženja: „Inicijativu su našem gradu, Sremskoj Mitrovici, poslala tri udruženja, da se na naše sugrađane apeluje da predstojeće novogodišnje praznike provedu u miru, blagostanju, bez upotrebe pirotehničkih sredstava. Kao što sama inicijativa i apel glase, veselo može i bez petardi, znamo kakve strašne posledice svake godine upotreba pirotehničkih sredstava ostavlja. Oko 1 000 ljudi i dece u toku godine biva povređeno zbog upotrebe petardi, stariji sugrađani preživljavaju i strah i stres, što kasnije utiče na kvalitet njihovog života, a možemo reći da upotreba pirotehničkih sredstava izuzetno štetno utiče na pse, mačke i ostale životinje, postoji podatak da oko 5 000 pasa godišnje ugine zbog srčanog udara izazvanih stresom i upotrebom petardi. Novogodišnji praznici su najveseliji praznici, to su praznici kad treba da se radujemo ali bez upotrebe pirotehničkih sredstava jer izuzetno štetno utiču kako na ljude, tako i na životinje.”

Inicijativa je upućena na platou ispred biblioteke „Gligorije Vozararević” uz želje da predstojeće novogodišnje praznike svi provedu u miru, blagostanju i bez upotrebe pirotehničkih sredstava.

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142