Vesti

Mirović obišao investicije u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović, danas je obišao projekte i investicije u našem gradu koje zajedničkim sredstvima rade lokalna i pokrajinska vlast. Poseta je znak dobre saradnje sa lokalnom samoupravom u prethodnom periodu, ali i najava da će se i ubuduće zajednički ulagati u Sremsku Mitrovicu.

Goste su dočekali i pratili u obilasku grada Svetlana Milovanović gradonačelnica, Petar Samarđžić zamenik gradonačelnice, Miroslav Jokić načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu i Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za kulturu i sport i Dmitar Stanišić pokrajinski poslanik iz našeg garada. Obišli su neke od projekata u koje je pokrajinska vada uložila sredstava.

Kako je istakla gradonačelnica Svetlana Milovanović: „Grad Sremska Mitrovica može da se pohvali odličnom saradnjom sa Pokrajinskom vladom, koja izdvaja značajna sredstva za projekte koji se realizuju u našem gradu, zahvaljujem im se jer su prepoznali našu potrebu za razvijanje Sremske Mitrovice. Obišli smo sportski teren Sokolskog društva u centru grada poznatiji kao „Partizan”, gde je završena prva faza što se tiče samog terena, nadam se da ćemo sledeće godine nastaviti i drugu fazu sređivanje terena kako bi on dobio onaj puni sjaj kao što je nekada imao, napominjem da ovaj teren nije bio do sada za upotrebu. Ono što je posebno bitno u gradu je novoizgrađeni objekat Osnovne škole „Jovan Popović” gde se i sada radi, fiskulturna sala se dograđuje i rekonstruiše, činiće sa ovom školom modernu celinu. Sala će imati i nove prateće objekte, sa spoljnim terenom činiće lep sportsko-rekreativni kompleks koji će moći da koriste, ne samo učenici škole za svoje sekcije, nego i svi naši sugrađani. Opšta bolnica Sremska Mitrovica takođe je dobila sredstva u iznosu od 76 miliona za sve ono što im je bilo potrebno”.

Gradonačelnica Milovanović se zahvalila Pokrajinskoj vladi na podršci, što su prepoznali njihove potrebe, istakavši uverenje da će uspešna saradnja biti nastavljena i u budućnosti i dodala da već imaju spremne nove projekte. Tokom posete obišli su rekonstruisani sportski teren Sokolskog društva u strogom centru grada.

Delegacija je posetila i novoizgrađeni objekat Osnovne škole „Jovan Popović” kao i radove na kompletnoj rekonstrukciji i dogradnji fiskulturne sale, koja pripada novom objektu. Radovi su vredni gotovo 100 miliona dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je tom prilikom: „Radovi na izgradnji fiskulturne sale u školi „Jovan Popović” napreduju veoma dobro i verujem da ćemo u martu ili aprilu decu moći da usmerimo na fizičko vaspitanje i sport u novom objektu. Obišli smo rekonstruisan otvoreni teren sportski. Ulaganja su velika u proteklih pet godina, oko 230 miliona dinara u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici, a grad priprema projekat za rekonstrukciju ovog medicinskog centra. To će biti obaveza Kancelarije za ulaganja u narednom periodu da se sprovede u delo. Sto miliona dinara smo uložili zajedno u sportsku salu i pet miliona dinara u teren u okviru sportskog društva”.

U cilju unapređenja kvaliteta života građana uz pomoć sredstava pokrajinskog nivoa vlasti, treći važan posao za grad je nabavka opreme i aparata za Opštu bolnicu Sremska Mitrovica u kojoj se leče pacijenti sa teritorije Srema. Pokrajina u proteklih pet godina uložila je u Opštu bolnicu više od 230 miliona dinara.

„Najznačajnija mi je bila informacija o stanju dijagnostike i trudu zaposlenih u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Samo iz službe za radiologiju su me informisali o tome kakvo je zalaganje zaposlenih, jer su imali dvostruko veći broj pregledanih od početka epidemije koronavirusa. Uložili smo i nabavku nove medicinske opreme, u toku je priprema projektne dokumentacije za rekonstrukciju tog objekta. Razgovarali smo i o tome šta treba da se obezbedi u narednoj godini”, rekao je Mirović.

Podsetio je da se od 2016. godine, mnogo ulagalo u ceo Sremski okrug i najavio da će ulaganja biti nastavljena i u narednoj godini u novom investicionom ciklusu.

Pored Mirovića, u poseti su i pokrajinski sekretari za zdravstvo i sport i omladinu Zoran Gojković i Dane Basta, kao i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Nedeljko Kovačević.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

26apr10:3012:00Uskršnja prodajna izložba na terasi Turističkog info centra

27apr16:0017:45Radnički dočekuje ekipu Mačve iz Šapca

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8112117.1627117.5142