Vesti

Luda novogodišnja žurka

Sremska Mitrovica – Povodom otvaranja Turističkog info centra organizovana je Luda novogodišnja žurka za najmlađe sugrađane. Nastupili su dečji horovi i grupe, na radost okupljenih najmlađih sugrađana.

Na terasi Turističkog info centra u Gradskom parku organizovan je kulturno-zabavni događaj za najmlađu publiku. Na Ludu novogodišnju žurku svi su bili pozvani, okupili su se najmlađi koji su izveli prigodne, praznične kompozicije.

Danica Dragičević Đukić stručna saradnica u Gradskoj upravi za kulturu kaže da su u Zimskoj bašti renoviranog turističkog objekta pripremili sadržaje i za decu: „Uprava za kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica ovu, 2021- godinu ispraća u društvu naših najmlađih sugrađana ali i svih onih koji vole dobru zabavu i kojima prija ova praznična atmosfera. Kako su ove godine naši mališani najviše ispaštali, fali programa i nastupa, mi smo u pomoć pozvali Deda Mraza koji danas priređuje žurku za sve njih. Deda Mraz je domaćin ove zabave, u gostima mu je čarobna violina koja je prvi put u Sremskoj Mitrovici i i skoro stotinu mališana u ulozi prazničnih pevača.”

Svi učesnici dobili su kape i rukavice kao poklon da bi se ugrejali, a pored toga mogli su i da se ugreju uz čajeve u Novogodišnjoj ulici na gradskom trgu.

Mala gradonačelnica Marija Majstorović je otvorila Ludu novogodišnju žurku i rekla da joj se najviše dopadaju animatori. Videla je Spajdermena, lutkice, kostimirane glumce, takođe joj se sviđaju novogodišnja rasveta i ukrasi i misli da sva deca uživaju u ovom novogodišnjem provodu.

U ulozi prazničnih pevača bili su: Dečiji hor „Piccolo”, Dečiji hor „Vivak”, Dečiji hor udruženja „Irida”, Dečija etno grupa, „Piccolo Rock school” i

Magija na violini: Golden Noise.

Deca su bila vidno raspoložena i veselila se u prisustvu omiljenih likova iz crtanih filmova. Društvo su im pravili i animatori kostimirani u popularne igračke, likove iz bajki.

Domaćin Deda Mraz sa svojim pomoćnicima sve je razdrmao, kostimirao, zabavio…..

Nova godina je na pragu i već nekoliko dana se svi užurbano spremamo za njen doček, a ovo je bila prilika da se najmlađi provesele.

Proslava Nove godine, osim dobre hrane, društva, podrazumeva i muziku kao nezaobilazan deo slavlja. Muzika je ono bez čega ne možemo u novogodišnjoj noći, a za decu zabava je organizovana u susret praznicima. 

Poveli su i roditelje da osete prazničnu čaroliju uz tople napitke i dečje osmehe.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

11avgCelodnevni dogadjaj14Punoletstvo „Srem Folk Festa” ovog avgusta na Žitnom trgu

11avgCelodnevni dogadjaj20Prezentacija narodne nošnje u okviru „Srem Folk Festa”

27avg18:0023:59Memoriši datum 27. Avgust - Vinski park '22

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.9696117.3216117.6736