Vesti

Grejanje 24 sata, ove godine počelo ranije nego obično

Sremska Mitrovica – Javno komunalno preduzeće „Toplifikacija” do 20. januara grejaće svoje korisnike 24 sata dnevno. Povodom odluke o početku grejanja 24 časa dnevno, kotlarnicu u naselju Stari most obišla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Kotlarnica „Stari most” JKP „Toplifikacije” nalazi se u naselju Stari most, instalisana snaga je 5,5 МW, a kao energent za zagrevanje vode koristi se mazut. Iz te kotlarnice toplotnom energijom snadbeva se kompletno to naselje pored Save.

Kako je rekla Svetlana Milovanović gradonačelnica: „Kao što smo se i uverili ovde u kotlarnici Stari most što se tiče Javnog komunalnog preduzeća „Toplifikacija” ovog 68. dana grejanja sve protiče u najboljem redu. Od večeras će početi grejanje 24 sata za sve korisnike „Toplifikacije“ do 20. januara zato što se najavljuju niže temperature, a ako bude potrebno i posle toga.”

Tokom prethodnih grejnih sezona na snazi je takođe bilo grejanje 24 sata, ali ove godine je ono krenulo ranije nego obično prema rečima direktora JKP „Toplifikacija“ Slavka Sladojevića.

„Sa lokalnom samoupravom smo se dogovorili da krenemo sa dvadesetčetvoročasovnim grejanjem, odluka ranijih godina bila je od 20. decembra, ove godine dogovorili smo se da danas krenemo. Ranije je trebalo nekoliko dana da se sa uobičajenog režima pređe na režim grejanja 24 sata. Ove godine je to urađeno u toku jednog dana, zahvaljujući automatizaciji procesa proizvodnje i distribucije toplotne energije. Ove sezone nemamo nikakvih problema što se proizvodnje i distribucije toplotne energije, bilo je pojedinačnih intervencija, uglavnom na unutrašnjim instalacijama. Cenu nećemo menjati ove grejne sezone. Ne planiramo ni naredne, osim ako ne dođe do drastičnog skoka cena energenata”, rekao je Sladojević.

Grejanje od 5:00 sati ujutro do 22:00 sata radiće po kliznom dijagramu, a od 22 časa do 5:00 h ujutru radiće po fiksnom dijagramu, tj. fiksnom grejnom sistemu. To znači objasnio je, da će primar biti na 50 stepeni što se tiče izmenjivačke stanice, a ove lokalne podstanice grejaće na 40 stepeni i takvo grejanje ostaće do 20. januara. Ukoliko bude potrebno grejaće 24 sata i posle tog perioda.

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

23jun09:0015:00Dečija bećarijada u Martincima

24jun11:0012:00Taktičko-tehnički zbor policijskih vozila i opreme

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7100117.0612117.4124