Vesti

Grad finansirao Centralni razvod kiseonika za celu bolnicu

Sremska Mitrovica – Završeni su radovi na Centralnom razvodu kiseonika i stavljen je u funkciju za celu bolnicu, što će omogućiti terapiju kiseonikom za oko 300 najugroženijih pacijenata. Projekat za ovu važnu investiciju i radove na postavljanju temelja finansirao je Grad Sremska Mitrovica.

Povodom završetka radova i stavljanja u funkciju Centralnog razvoda kiseonika za celu bolnicu,  danas je u Opštoj bolnici, organizovano obraćanje medijima, v.d. direktora mitrovačke bolnice prim. dr Dragana Malobabića i zamenika gradonačelnice Sremske Mitrovice Petra Samardžića.

„Grad Sremska Mitrovica je prepoznao našu veliku potrebu za zamenu postojećeg i postavljanje novog kiseoničkog rezorvoara od 10 tona, koji omogućava da u najvećem talasu korone ceo dan možemo snabdevati bolnicu tečnim kiseonikom, koji stoji na posebno konstruisanom temelju od više desetina kubika betona i seže u zemlju do nekoliko metara”, rekao je dr Malobabić i istakao da je Grad Sremska Mitrovica finansirao  izradu  projekta, postavljanje temelja i izgradnju prilaza rezervoaru i puta do hirurškog bloka i time nastavio dvogodišnju uspešnu saradnju sa jedinom bolnicom u Sremu, u borbi protiv koronavirusa.

V.d. direktora bolnice izrazio je nadu da će ovaj rezervoar tečnog kiseonika ostati u funkciji za potrebe svih naših pacijenata i u budućnosti, a da je u ovom trenutku on od velike važnosti, jer kako kaže: „Najveći značaj protiv korone ima vakcina, a najznačajniji lek je upravo kiseonik”.

Zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice Petar Samardžić izjavio je da im je odmah nakon molbe bolnice gradskom Štabu za vanredne situacije za pomoć u postavljanju Centralnog razvoda kisonika, lokalna samouprava izašla u susret.

„Pomogli smo u finansiranju projekta za objekat i izvođenju radova za postavljanje betonske stope, odnosno tanka za kiseonik. To predstavlja nastavak ulaganja lokalne samouprave u cilju unapređenja uslova rada u bolnici, ne samo za zaposlene, za zdravstvene radnike, nego i za pacijente, posebno u ovim vanrednim kovid okolnostima. Grad će i dalje biti na raspolaganju i Opštoj bolnici i Domu zdravlja i pružati svu neophodnu pomoć celokupnom sistemu javnog zdravlja, za dobrobit svih građana Srema i ljudi koji se ovde leče”, naglasio je Samardžić.

Izrada projekte dokumentacije iznosila je oko 400.000 dinara, prema njegovim rečima, dok je izvođenje radova na betonskoj stopi, odnosno temelju za tank za kiseonik zajedno sa prilaznim putem iznosilo milion i 100.000 tako da celokupna vrednost projekta izvođenja radova je milion i 500.000 dinara.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158