Vesti

„Droga test” na dar policiji: Biće korišćen u kontroli saobraćaja

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica poklonio je Policijskoj upravi „Droga test” koji je načelniku Policijske uprave Đuri Mandiću uručila gradonačelnica Svetlana Milovanović. Ovaj test grad je obezbedio iz sredstava Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada.

Uručenje „Droga testa” održano je danas uz poruku da će biti korišćen u kontroli saobraćaja na putevima na teritoriji našeg grada i doprineti povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Konkretno, ovaj test je poklon Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Saobraćajnoj policijskoj upravi Sremska Mitrovica.

Kako je prilikom uručenja rekla Svetlana Milovanović gradonačelnica Sremske Mitrovice: „Grad Sremska Mitrovica donirao je našoj Policijskoj upravi „Droga test” koji će da služi i preventivno. Mogu se testirati svi učesnici u saobraćaju, a posebno oni koji upravljaju motornim vozilima radi bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i svih naših sugrađana. Ono što nam je i zajednički cilj i zajednički zadatak je baš to da svi naši sugrađani, naravno, i oni koji su učesnici u saobraćaju budu na jednom visokom stepenu bezbednosti. Grad Sremska Mitrovica ima odličnu saradnju sa Policijskom upravom ovo nije prva donacija, ovo je samo jedna od nekih koje smo dali u poslednje vreme jer, kažem, imamo zajednički zadatak, a to je bezbednost svih naših sugrađana. Vrednost ove donacije je 504.000 dinara, a sredstva su obezbeđena iz programa Saveta za bezbednost saobraćaja odnosno od prekršajnih kazni.”

Uz zahvalnost na značajnom poklonu, Đuro Mandić načelnik Policijske uprave naglasio je da će test povećati bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

„U toku 11 meseci 2021. godine bilo preko 1000 saobraćajnih nezgodi na području Srema. Od 1000 saobraćajnih nezgoda u 160 je došlo do teških telesnih povreda, ogromne materijalne štete ili nažalost smrtnog slučaja, a u svakoj od njih postojalo je alkohola ili narkotika, a preko 3000. učesnika je isključeno od strane policijskih službenika. Policijski službenici su u toku 2021. godine zaplenili više narkotičkih sredstava nego 2020, s tim u vezi određeni broj učesnika u saobraćaju, vrlo često je pod uticajem opijata, tako da očekujemo da ovaj test ima i preventivni značaj i da će se u narednom periodu smanjiti broj vozača koji će se usuditi da sednu za volan u takvom stanju. Ovi pokazatelji ukazuju da je Srem za sada tamna brojka, tačka, ali već na kraju 2022. godine ćemo znati koji su efekti upotrebe ovog sredstva u prevenciji saobraćaja”,  istakao je Mandić, uz napomenu da donacija grada, predstavlja nastavak dobre međusobne saradnje između policijske i gradske uprave.

Apelovao je na učesnike u saobraćaju da budu odgovorni, pogotovu tokom nastupajućih praznika, kada će i kontrole saobraćaja biti mnogo učestalje. Policijski službenici nisu tu da bi samo sankcionisali neodgovorne, poručio je Mandić, oni su tu pre svega tu da zaštite odgovorne učesnike u saobraćaju pre svega decu.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291