Vesti

Analiza stanja aktivnosti civilnog sektora u Sremu

Sremska Mitrovica – Rezultati jedne od aktivnosti u okviru projekta „Održiv razvoj za sve – platforma za lokalni dijalog”, koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) kroz program „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, prezentovani su na ZOOM sastanku projektnog tima i predstavnika civilnog sektora.

U pitanju je bila prezentacija rezultata Analize postojećih aktivnosti civilnog sektora u Sremu, saradnja sa JLS i aktuelni mehanizmi donošenja lokalnih politika od značaja za zaštitu žibotne sredine i održivi razvoj. Sastanku su prisustvovali organizacije civilnog društva (OCD) u Sremu i predstavnici lokalnog parlamenta Grada Sremska Mitrovica kao i članovi projektnog tima. Prezentaciju je održao izabrani konsultant – ekspert.

Cilj analize je da se kroz prikupljanje i obradu podataka na određenom uzorku dobije opšta slika o postojećim trendovima i potrebama na lokalnom ali i na regionalnom nivou.

Analiza je sprovedena sledećom metodologijom:

-Izrada upitnika i anketiranje rukovodilaca Grada Sremska Mitrovica i odbornika, anketiranje organizacija civilnog društva i anketiranje građana;

-Analiza informacije o postignutim rezultatima, aktuelnim inicijativama i održivosti rada organizacija civilnog društva;

-Utvrđivanje kakva je vidljivost i saradnja organizacija civilnog društva sa gradskim rukovodstvom i gradskom upravom Sremska Mitrovica;

-Utvrđivanje u kojoj meri je uključenost građana i organizacije civilnog društva prilikom donošenja odluka na lokalnom nivou, zatim koji je nivo njihove edukovanosti i stručnosti, itd.

Pripremljen je zaključak i preporuke za naredne korake u cilju bolje vidljivosti i jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva kao strane u javnom dijalogu sa lokalnom samoupravom.

Najava događaja

19apr19:0020:00Duo Docemente 

19apr19:0020:00Sve će to narcis pozlatiti

20apr10:0013:00Radionice za decu u Muzeju Srema

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7960117.1474117.4988