Vesti

Zimska služba spremna za prvi sneg

Sremska Mitrovica – Zimska služba, zadužena za brigu o gradskim i prigradskim saobraćajnicama, spremna je za snežne padavine. Smotru mehanizacije Zimske službe, u preduzeću Hidrograđevinar, izvršila je Svetlana Milovanović gradonačelnica.

Smotra mehanizacije Zimske službe i ocena pripremlјenosti javno-komunalnih preduzeća za poslove iz Programa rada zimske službe izvršena je danas, u bazi preduzeća Hidrograđevinar, koje će biti izvršilac radova iz okvira nadležnosti i obaveza te službe.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović izrazila je zadovoljstvo posle održane smotre i ističe da spremno dočekujemo i ovu zimsku sezonu: „Izvršili smo smotru mehanizacije koja je potrebna za Zimsku službu, sve je u najboljem redu i ove godine posao je poveren „Hidrograđevinaru”, tako da smo spremni za predstojeću zimsku sezonu. Prema najavama koje pratimo, Hidrometeorološkog zavoda Srbije, nastupa hladan period sa snegom, već za 15-ak dana. Što se tiče Sremske Mitrovice, sve je u redu. Nove mehanizacije nema, prošlogodišnja je sasvim dovoljna, imaju čak i neke rezervne koje mogu upotrebiti ako bude potrebe, soli imaju dovoljno, rizle imaju dovoljno, tako da možemo biti zadovoljni.”

U skladu sa Zakonom o putevima zimsko održavanje saobraćajnica traje od 1.novembra tekuće, do 1. aprila naredne godine. Saobraćajnice na teritoriji grada dele se na državne puteve koji su u nadležnosti JP „Putevi Srbije“ i gradske saobraćajnice podeljene u pet kategorija koje su u nadležnosti Javnog preduzeća „Sirmijumput”. Za funkcionisanje grada, prioritet su putevi prve i druge kategorije.

Kako kaže Miroslav Keser  direktor JP „Sirmijumput” spremno dočekuju i ovu zimsku sezonu: „Mislim da ćemo ove godine ispuniti sve zahteve sugrađana i lokalne uprave, raspolažemo sa osam noževa, mehanizacija je sasvim dovoljna da se uradi sve na teritoriji Sremske Mitrovice.  Održavamo 200 km puteva kao i svake godine, mislim da, ako budu padavine, da spremno dočekujemo zimsku sezonu, tako da će sve biti urađeno kako treba. Raspolažemo sa dovoljno agregata, imamo oko 200 tona rizle i oko 350 tona soli, tako da spremno dočekujemo ovu zimsku sezonu i biće sve u najboljem mogućem redu.”

Za Zimsku službu iz gradskog budžeta opredeljeno je ukupno 45 miliona dinara. Mehanizaciju čine: osam noževa, šest kamionima i dve radne mašine sa noževima, a na dva kamiona su i mehanizmi za rasipanje soli i rizle, takođe raspolažu i sa dva utovarivača, jednim buldožerom i četiri putarska vozila.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291