Vesti

Vojna vežba „Sistem 2021” i u našem gradu

Na inicijativu Republičkog štaba za vanredne situacije, u petak, 5. novembra velika vojna vežba „Sistem 2021” biće istovremeno održana u 22 grada i 17 opština u Republici Srbiji, između ostalih i u Sremskoj Mitrovici.

Tim povodom u 9 sati u Gradskoj kući biće održana sednica Kriznog štaba Grada Sremska Mitrovica, a zatim će od 10 do 12 sati biti izvedena pokazna vežba na lokaciji kod Male crkve i III zdravstvena stanica, gde će na savskom keju biti postavljeni paneli protiv poplava i džakovi sa peskom. Pored Male crkve će biti postavljeni i šatori za pružanje prve pomoći, a iz zgrade Promenada 3 vršiće se simulacija evakuacije povređenih.

U nastavku simulacija zbrinjavanja povređenih odvijaće se u Poslovno sportskom centru „Pinki”, gde će biti postavljeni šatori  za zbrinjavanje povređenih.

Istovremeno od 10 do 12 sati u firmi „Kuper standard” izvodiće se pokazna vežba „Tehničko-tehnološka nesreća”, gde će učestvovati Vatrogasno -spasilačka četa  Sremska Mitrovica, Crveni krst i Hitna pomoć.

U „Sistem 2021” u našem Gradu učestvuju: Gradska uprava za opšte i zajedničke poslove i imovinu, VP „Sava”, JKP „Komunalije”, PSC „Pinki”, Dom zdravlja – Hitna pomoć, Crveni krst, Vatrogasno – spasilačka četa Sremska Mitrovica, Specijalna jedinica Civilne zaštite, Odeljenje civilne zaštite opšte namene MZ „Centar”, PU Sremska Mitrovica, Komunalna policija.

Biće izmenjen režim saoraćaja tokom izvođenja vežbe zaštite i spasavanja  Sistem 2021, u periodu od 9,30 do 12 sati. Biće zatvoren deo ulice Promenada, od raskrsnice sa ulicom Ribarska obala do raskrsnice s Žitnim trgom. Takođe deo keja ispred III zdravstvene stanice i Male crkve, tokom izvođenja vežbe neće biti u funkciji za pešake i bicikliste.

Najava događaja

24aprCelodnevni dogadjaj28SIRMIUM MUSIC FEST

25apr19:0020:00Promocija dve zbirke poezije Ljilje Vujić Crnojakić

25apr19:0020:00Predstavljanja Doma učenika srednjih škola

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8128117.1643117.5158