Vesti

Priznanje GIZ-a lokalnoj samoupravi za izuzetan doprinos u borbi protiv kovida-19

Sremska Mitrovica – Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Asocijacija „Duga” iz Šapca našu lokalnu samoupravu nagradile su priznanjem za izuzetne napore u borbi protiv kovid-19 pandemije i posvećenost razvoju usluga socijalne zaštite za osetljive grupe.

Zahvalnicu je potpisao šef  GIZa, Markus Mejer. Zahvalnica je dodeljena Gradskoj upravi za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, Centru za socijalni rad „Sava” i Timu za imunizaciju. Zahvalnicu je primio načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, Dražen Riđošić, a svečanosti su prisustvovali Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i rukovodilac Stručnog tima za imunizaciju na teritoriji Sremske Mitrovice; dr Adil Elhag, v.d. direktora Doma zdravlja; direktor Centra za socijalni rad „Sava”, Branislav Vukmir i još nekoliko predstavnika Tima za imunizaciju.

Dražen Riđošić načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine zahvalio se u ime Grada Sremska Mitrovica  i resorne uprave na uručenom priznanju i dodao: „Sa našim prijateljima iz GIZ-a sarađujemo već dugi niz godina, pomogli su nam u izradi Strategije socijalne zaštite na teritoriji Grada Sremska Mitrovica koja se donosi na pet godina. U dva navrata su nam dostavili maske, toplomere, alkohol, vizire i rukavice koje smo mi prosledili Domu zdravlja, Opštoj bolnici i Centru za socijalni rad „Sava”. Centar za socijalni rad „Sava” dobio je šest bicikala na električni pogon gde je olakšan rad gerontodomaćica, dolazak do njihovih korisnika, takođe Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović” dobila je opremu za svoje prostorije, svoje objekte kako bi pružali uslugu. Zahvaljujem se za sve ono što smo uradili, a takođe i za ono buduće na obostrano zadovoljstvo.”

Konferencija za novinare i uručenje zahvalnice lokalnoj samoupravi održani su u Gradskoj kući. Svečanu dodelu zahvalnice inicirao je Aleksandar Prica predsednik Asocijacije „Duga” iz Šapca, kao koordinator dva projekta Agencije za međunarodnu saradnju Vlade Nemačke – GIZ, koja se sprovode na teritoriji 15 lokalnih samouprava u Srbiji već dugi niz godina.

Kako je tom prilikom rekao Aleksandar Prica: „Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da danas Gradu Sremska Mitrovica mogu da  uručim zahvalnicu u ime napora u borbi protiv kovid-19 pandemije, kao i posvećenosti u unapređenju sistema socijalne zaštite, posebno za ranjive kategorije društva. Istakao bih da je GIZ sa svih 15 jedinica lokalnih samouprava potpisao ugovor i o nastavku saradnje do marta 2023. godine ali mogu već ovom prilikom da kažem da će se ta saradnja i posle 2023. godine na, verujem zadovoljstvo svih, i nastaviti. Od projekata koje radimo u saradnji sa GIZ-om, jedan je u oblasti sistema socijalne zaštite, drugi u oblasti kovid pandemije. Doktorka Farida Vasioni Stamenić je u ime asocijacije „Duga” i GIZ-a uradila analizu prvenstveno lokalnih kriznih štabova, njihovog rada ali i organizacija civilnog društva i zbog toga zahvalnicu, sasvim zaslužno, dobija i Grad Sremska Mitrovica jer smo uvideli da se zaista, od početka pandemije, bez obzira sa kakvim smo se sve nedaćama svi suočili, vrlo brzo snašao, da su bili vrlo fleksibilni i kreativni kada je rad u pitanju na teritoriji Sremske Mitrovice. Takođe sve pohvale idu Centru za socijalni rad iz Sremske Mitrovice i organizacijama civilnog društva koji su zaista jako velike napore uložili kada je reč o radu sa posebno osetljivim kategorijama društva. Takođe bih istakao da je Sremska Mitrovica Grad koji planira, koji ima strategije, lokalne akcione planove što je veoma bitno, i sa GIZ-om je doneo i nov lokalni Akcioni plan socijalne zaštite i po tome možemo takođe znati da Grad ide ka održivom razvoju jer ukoliko ne planiramo, onda naravno da ne možemo ni razmišljati o održivom razvoju.”

Svi partneri poklanjaju GIZ-u svoje poverenje u zajedničkom razvoju, konkretnom planiranju i primeni ideja za društvene i socijalne promene. Zajedno sa svojim partnerima iz oblasti privrede, nauke i civilnog društva, agencija fleksibilno radi na pronalaženju delotvornih rešenja koja ljudima nude perspektivu i trajno poboljšanje životnih uslova.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7906117.1420117.4934