Vesti

Nova mala gradonačelnica Sremske Mitrovice

Sremska Mitrovica – Marija Majstorović, učenica II2 razreda Osnovne škole „Boško Palkovljevič Pinki” iz Sremske Mitrovice od danas je mala gradonačelnica Sremske Mitrovice. Mogućnost i posebnu priliku da bude mala mitrovačka gradonačelnica stekla je pobedom na literarnom konkursu.

Nova mala gradnonačelnic Marija Majstorović, funkciju je danas preuzela od malog gradonačelnika Igora Vujića koji je tu titulu nosio prethodnih godinu dana.

Marija Majstorović je pobednica Literarnog konkursa „Da sam ja gradonačelnik” koji je raspisala lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica za učenike drugih razreda svih osnovnih škola sa teritorije našeg Grada. Konkurs je raspisan povodom obeležavanja 20. novembra – Svetskog dana deteta. Na konkurs su pristigli radovi đaka iz pet škola.

Gradonačelnica Grada, Svetlana Milovanović organizovaala je svečanu primopredaju dužnosti malog gradonačelnika i nove male gradonačelnice na prijemu u svom kabinetu. „Mala” gradonačelnica provela je dan sa „velikom” gradonačelnicom i potom po svojoj želji obišla Grad.

Svetlana Milovanović gradonačelnica poželela je uspešan mandat novoj maloj gradonačelnici:

„I ove godine je Gradska uprava za obrazovanje raspisala je konkurs o temi – Da sam gradonačelnik, radove je predalo pet osnovnih škola. Najbolji rad ove godine je rad učenice Marije Majstorović, tako da je Marija naša nova mala gradonačelnica. Zahvalila bih se našem prethodnom gradonačelniku Igoru Vujiću i ovo ne znači kraj našeg druženja, naprotiv, Igor će i dalje učestvovati sa nama u svim našim aktivnostima i biće prisutan u životu našega grada. Igoru bih se pre svega zahvalila puno na onome kako nam je pomogao i kakve smo sve manifestacije otvarali prošle godine, a i da vidimo da li ima nešto da poruči Mariji vezano za ovu novu funkciju.”

Mala gradonačelnica će, kao i njeni prethodnici biti prisutna tokom čitave kalendarske godine i učestvovati u manifestacijama koje organizuje Grad.

Igor Vujić mali gradonačelnik poručio je svojoj naslednici: „Mariji želim da bude zadovoljna, srećna i da otvara puno stvari kao što sam ja otvarao vrtić u Laćarku, igralište za decu. Išao sam u posetu mom drugu Dejanu sa Tamarom u akciji, išao sam da postanem spasilac kada sam postao mali gradonačelnik, pa kada sam otvarao školu.”

Nova mala gradonačelnica Marija Majstorović, učenica je II2 razreda osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki” iz Sremske Mitrovice. Na prijemu u Gradskoj kući pročitala je svoj rad.

„Kada bi ja gradonačelnik bila, ovaj grad bi izgledao kao da ga je neko snio. Ulice bi bile čiste i prave sa klupicama oko zelene trave ,parkovi šareni, ružama ukrašeni, ljudi bi mislili to su gobleni. Drvo gore, drvo dole ispod svakog lale zbore. Reka Sava čista i plava sa suncobranima oko svakog splava. Kej bi bio prepun cveća, sreća bi nam bila svima veća. Svaki prosjak imao bi svoj dom, živeo bi kao svoj na svom. Siti kučići i mačići od ljubavi i srećno bi izgledali. Pošto gradonačelnik nisam, stihove ću da pišem i tužno ću da uzdišem”, glasi njen rad.

Kako je kratko dodala  mala gradonačelnica Marija Majstorović: „Meni je bilo drago kad je učiteljica na drugom času bila ušla i rekla mi je da sam ja pobedila. Bila sam mnogo srećna i uzbuđena jedva sam čekala da dođe sreda.”

Nakon prijema u Gradskoj kući posetili su Muzej Srema.

https://www.facebook.com/sremskamitrovicazivi

Najava događaja

18junCelodnevni dogadjaj30Poziv za XXVIII sremskomitrovački salon

23jun09:0015:00Dečija bećarijada u Martincima

24jun11:0012:00Taktičko-tehnički zbor policijskih vozila i opreme

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7100117.0612117.4124