Vesti

Lekarska slava obeležena u Opštoj bolnici

Sremska Mitrovica – Čitanjem molitve, osvećenjem i rezanjem slavskog kolača, danas je u maloj kapeli u krugu mitrovačke Opšte bolnice, obeležena lekarska slava – Sveti Kozma i Damjan. Obred je vodio protonamesnik Radoslav Radovanović, u prisustvu visokih zvaničnika Grada, bolnice i lekara.

Domaćin slave v.d.direktora Opšte bolnice Prim.dr Dragan Malobabić, čestitao je kolegama današnji dan koji obeležavamo skromnije nego ranijih godina iz poznatih epidemioloških razloga i uputio poruku da svi zajedno skupe snagu i izdrže još malo kako bi ovu borbu protiv koronavirusa uspešno  priveli kraju, jer kako je rekao: „Ovo je priča našeg života i za ovo smo se školovali“, a svim građanima poručio da se vakcinišu jer je to jedini način da se dostigne kolektivni imunitet i pobedi pandemija.

Dr Malobabić je slavu predao zameniku direktora Doma zdravlja Sremska Mitrovica dr Danijelu Babiću, koji je iskoristo ovu svečanu priliku da takođe svojim kolegama čestita slavu, a zaposlenima u Domu zdravlja čestita na dosadašnjem zalaganju i profesionalnosti u borbi protiv virusa kovid-19.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović i njen zamenik Petar Samardžić prisustvovali su, zajedno sa lekarima, molitvenim činu povodom lekarske slave Svetih vrača Kozme i Damjana. U obraćanju medijima gradonačelnica je zahvalila svim lekarima u zemlji, posebno lekarima u našoj opštini na svemu što su činili i čine u ovoj dugotrajnoj borbi protiv pandemije koronavirusa, uz želje da ostanu istrajni, vredni i požvrtvovani, kako bi neku od narednih slava lekara dočekali i obeležili u boljem raspoloženju ali i boljim uslovima – u novoj i rekonstruisanoj zgradi.

Obredni čin obavio je protonamesnik Radoslav Radovanović uz sasluženje đakona Marka Jelisavca i svim lekarima poželeo da im Gospod u dobrim mislima i delima, zdravlju i raspoloženju vodi svaki posao, da  svetitelji i lekari pomažu kad god je potrebno, a kad dođe vreme za naplatu truda i zalaganja, Gospod mnogostruko nagradi sva dobra dela dobrih ljudi.

Današnje obeležavanje lekarske slave organizovala je Podružnica lekara Sremske Mitrovice i Šida, Lekarskog društva Vojvodine.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.8261117.1776117.5291