Vesti

Krediti Razvojnog fonda Vojvodine podsticaj za poljoprivrednike

Sremska Mitrovica – Razvojni fond Vojvodine u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica, organizovao je prezentaciju kreditnih linija namenjenih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima i pravnim licima. Kamatne stope su od  1-3%, rok otplate 7 godina, grejs period do 24 meseca.

Prezentacija kreditnih linija Razvojnog fonda održana je u Gradskoj  kući. Razvojni fond AP Vojvodine doo Novi Sad u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica, organizovao je prezentaciju kreditnih linija Fonda namenjenih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, pravnim licima i preduzetnicima za nabavku nove i polovne poljoprivredne mehanizacije, kupovinu poljoprivrednog zemljišta, IPARD program, investicije, trajna obrtna sredstva, obrtna sredstva, turizam (subvencionisana kamata), kupovinu sistema za navodnjavanje (subvencionisana kamata).

Kako nam je rekla Dušica Pavlović direktorica Agencije za ruralni razvoj Sremska Mitrovica odlična saradnja sa Razvojnim fondom AP Vojvodine rezultovala je i ovakvom jednom promocijom i dodala: „Ono što mogu da najavim jeste da u narednom periodu kada naši poljoprivrednici ne budu imali posla na njivama, dakle u januaru mesecu, u planu nam je da zajedno sa Razvojnim fondom Vojvodine ove iste prezentacije održimo u svakom selu u mesnim zajednicama”.

Dejan Slavujević samostalni stručni saradnik pri Odeljenju za analizu tržišta Razvojnog fonda AP Vojvodina smatra da je dobra promocija od velikog značaja, te su tako odlučili da u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica i poljoprivrednim proizvođačima organizuju prezentaciju kreditnih linija za registrovana poljoprivredna gazdinstva i u našem gradu.

„Razvojni fond Vojvodine je državna institucija, osnivač Vlada Vojvodine sa 78% udela i 22% Republika, dakle državna smo instituacija i po svemu, po uslovima, trudimo se da pomognemo razvoju celokupne poljoprivrede i privrede na teritoriji Vojvodine. Iznad fonda je Nadzorni odbor na čijem čelu je predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, a članovi su svi sekretari s kojima imamo jako dobru saradnju, imamo i tri kreditne linije gde sekretarijati čak i sufinansiraju jedan deo sredstava u kreditima. Kreditne linije podeljene su za registrovana poljoprivredna gazdinstva, za pravna lica i preduzetnike, ukupno 15 kreditnih linija, od toga po jedna kratkoročna i za pravna lica i za gazdinstva i ostale su dugoročne. Kamatne stope su od  1-3% godišnje, rok otplate do sedam godina, grejs period do 24 meseca. Naša kreditna služba dolazi na teren i pomaže poljoprivrednicima oko procedure i dokumentacije”, rekao je Slavujević.

Izašli su u susret sugestijama ljudi sa terena i anuiteti se plaćaju mesečno, tromesečno šestomesečno kako klijentima odgovara. Najzastupljeniji linije za poljoprivrednike, prema njegovim rečima su, kupovina zemljišta i dugoročni kredit za poljoprivrednike koji obuhvata kompletnu poljoprivrednu proizvodnju.

Prisutni su mogli da saznaju ili da prošire znanja o svim mogućnostima i pogodnostima koje nudi Razvojni fond AP Vojvodine doo Novi Sad.

Najava događaja

Trenutno nema najavljenih dešavanja . Posećujte nas i prvi saznajte sve o sledećim dešavanjima u našem gradu

red voznje autobuska Red voznje zeleznica

Kurs Evra

ValutaKupovniSrednjiProdajni
116.7906117.1420117.4934